Mattrenden jeg ikke klarer meg uten – #inabowl

Noen av dere har kanskje fått med dere min siste hangup på Snapchat og Instagram – #inabowl!

Rett og slett godsaker i en bolle! Om du spør min tidligere samboer Elisabeth vil hun kjapt fortelle deg at jeg er en sucker for all slags mat jeg kan røre sammen og putte i en bolle. Ikke gryteretter, neinei, men freshe, deilige, knasende, smakfulle ingredienser, varme som kalde, som man enkelt kan putte i en bolle og røre sammen til noe digg. Når jeg og Ella bodde sammen hadde jeg min helt egen bolle, i en forholdsvis voksen størrelse, som var mer eller mindre of limits for andre enn meg og #inabowl-måltidene mine, haha.

Denne trenden har altså fulgt meg siden da, og gleden var ekstra stor da Anne-Line hos Crossfit Fønix delte denne saken på sin vegg. Godsaker i en bolle er en trend jo!

Bildene er hentet fra saken jeg lenker til over, som du definitivt bør sjekke ut!
Bildene er hentet fra saken jeg lenker til over, som du definitivt bør sjekke ut!

Siden jeg leste saken har jeg sakte, men sikkert begynt å dele litt pix fra mine #inabowl-måltider, rett og slett i et forsøk på å inspirere andre.. jeg er over gjennomsnittet glad i å se hva andre putter i en bolle, så hvem vet.. kanskje noen er interessert i å se meg gjøre det samme? Vi dødelige kommer nok aldri til å ta oss tid til å dandere frem noe som likner på det over her (ikke jeg ihvertfall, hehe), men nettopp derfor er det ekstra viktig å vise hvor enkelt det er å kaste seg på trenden, uten å ha kjøkkenskapene fulle av bønnespirer, frø, posjerte egg, rå tunfisk, tamarisaus og hvetekorn. Gudene vet hva disse trendsetterne putter i bollene sine der nede i lala-land, hehe.

Her er noe av det jeg putter i bollen min ihvertfall.. og jeg kan jo allerede nå avsløre at det mest jålete du finner her er rester etter påskelam, økologiske bringebær og fersk koriander.  bolle

frokost

bilde5

bolle1

salat

bolle3

Du tenker kanskje at «salat» dekker de fleste rettene her, men det gjør liksom ikke det heller. Salat er et snevert uttrykk, spør du meg – kjæresten min rynker på nesa når jeg foreslår «salat» til middag, mest sannsynlig fordi han ser for seg et par grønne salatblader og en kvart kyllingbit på toppen. Og det samme gjør jeg, når jeg tenker meg om.. Det jeg egentlig lurer på når jeg spør om han vil ha salat til middag, er jo om han er keen på masse næringsrike, mettende godsaker som vi blander sammen i en stor, deilig, næringsrik bolle!

Fremover tenkte jeg å dele noen av «bollene» jeg slenger sammen, og jeg håper dere gjør det samme – på den måten kan jeg se for meg vi alle sitter igjen med masse nydelige, digge, freshe og enkle lunsj- og middagsforslag utover våren. Det hele er jo latterlig enkelt – sleng sammen det du liker i en bolle liksom.

Jeg har allikevel noen kom i gang-tips, som kan gjøre at både smaksløkene og maskineriet jubler allerede fra første tygg.

  • Tenk at du skal blande litt forskjellige teksturer. Knasende og sprøtt om hverandre, slik at de ulike tingene i bollen skiller seg litt fra hverandre. Jeg liker å bruke grønnkål som base for tiden, enten stekt, eller bare rå fra posen slik den er – det smaker forholdsvis nøytralt, men gir litt mer tyggemotstand enn den gamle kjenningen Isberg-salaten. Spinat er også bra, men den blir fort litt vassere i konsistensen når du tilsetter flere ingredienser.
  • Tenk at bollen din skal bestå av både proteiner, fett og karbohydrater (med mindre du holder på med en eller annen weird diett – isåfall, you are on your own). Dette er en av de tingene jeg liker best – med #inabowl-tankegangen velger jeg rett og slett bare den proteinkilden, fettkilden og karbkilden jeg har mest lyst på den dagen, og mikser det hele sammen. Deretter spicer jeg det hele opp med de grønnsakene jeg har lyst på, gjerne en base, som grønnkål, pluss to til fire til. Litt sånn som når man velger salat på Lett Oslo når jeg tenker meg om 🙂
  • Tenk at du kan bruke både varme og kalde ingredienser. Slik jeg ser det er det inget problem å kombinere nystekt laks med kalde grønnsaker, varme poteter sammen med roastbeef fra ferskvarediske, etc. Feel free! Det bidrar bare til å gjøre bollen mer spennende 🙂
  • Tenk knasende. Bollen din får definitivt en ekstra touch med noe ekstra knasende oppi, som gulrøtter, frø eller nøtter. Personlig har jeg en hangup for salte peanøtter at the moment – den knasende konsistensen er perfekt, og det ekstra saltet er superdigg.
  • Tenk dressing. Da mener jeg ikke den typiske thousand island-dressingen altså, hell to the no. Bare noe du kan drysse over som bidrar til å gi bollen din en eksta touch. Gjengangere hos meg er soyasaus, Teriyaki-saus, et par spiseskjeer kesam eller lettrømme med knust hvitløk, salt og pepper, guacomole, Dijon-sennep… valgene er mange.
Nok en fotocred til denne saken.
Nok en fotocred til denne saken.

Denne trenden er altså ganske enkel, som all annen matlaging på denne bloggen – gjør følgende…

  1. Spør deg selv hva du liker.
  2. Bland det sammen i en bolle.
  3. NYT!

Og ta et bilde og sleng det opp på Instagram med hashtagggen #ptpia om du setter sammen en virkelig killer-kombo – jeg er alltid på utkikk etter ny #inabowl-inspo, og hashtaggen min sjekker jeg jo rett som det er. 

Håper dere omfavner trenden like mye som meg 😀 Perfekt vårmat!

Flere
Artikler