Mine erfaringer med hjemmelaget babymat hittil

Etter å ha lagt ut et par bilder på Instastories i går om at jeg lagde barnemat fikk jeg litt spørsmål om dette, du veit, oppskrifter osv. Her er jeg ingen råtass, heller tvert imot – jeg har akkurat begynt å prøve meg frem, og i løpet av dagen er det en kaotisk miks av pupp, flaske og forsøk på å smake på ulike ting.

Men, jeg kan jo lire av meg det lille jeg har av «tips».

Jeg stoler i stor grad på informasjonen fra Maren Aasen, så jeg har egentlig stort sett fulgt mye av det hun skriver om i dette innlegget. Videre har jeg en bok liggende fra Bra Barnemat, som på en enkel måte forklarer hvordan man bør gå frem. Anbefaler deg å lese innlegget til Maren, samt følge jentene i Bra Barnemat hvis du er interessert – det meste av informasjon er jo tilgjengelig, så må man bare avgjøre selv om det er noe man ønsker å bruke tid på. Jeg er jo en foodprepper fra før av, og tror på at man blir det man spiser – så da prøver jeg å ta meg tid til å lage kvalitetsmat til mini. Når det er sagt vet jeg at det er masse bra mat å få kjøpt i butikk, så sier ikke at det er dårligere enn noe annet.. men jeg liker også følelsen av å ha laget det selv, og det er moro å teste noe nytt.

Jeg har testet ut kjøpegrøt, men det var ikke noe suksess i huset, og heller ikke hjemmelaget grøt av havre eller hirse var noe suksess.

Må vente litt med korn. Kokt potet var innertier, og når jeg blandet det med litt sviskemos (for babyer fra butikken) ble det enda bedre. Jeg har den siste uken mikset inn litt kokosolje i maten han spiser, for å få inn litt fett i kosten. Brokkoli var også en slager. Fellesnevneren her er at alt kokes, mikses med stavmikser, for så å fryses ned – det som skal brukes innen kort tid går i kjøleskapet. Foreløpig har jeg brukt små beholdere, men fikk tips om å fryse ned i isbitbrett, for så å fordele det i poser når det har fryst – smart!

Når det er sagt ammer jeg fortsatt, og pumper ut melk de gangene jeg er på farta. Litt erstatning her og der blir det også. Smått kaos noen dager skal jeg innrømme, da det ikke alltid er like lett å vite hvor mye han får i seg når, hva han vil ha, hvor mye osv. Får bare ha fokus på å nyte prosessen, hehe.

Tar gjerne imot tips og tanker rundt dette – moro å utveksle erfaringer ?

Flere
Artikler