Når julebordssesongen kommer i veien for gode rutiner

Julebordssesongen er festfylt for de fleste av oss, med masse god drikke, mat og snacks. Denne tiden på året minner meg alltid om de dagene, årene, jeg «stresset» med all julefestingen, da jeg følte det ødela for den «gode flowen» jeg var inne i, med mye trening, sporty søndager og et bra kosthold. Enkelt forklart, når jeg tenker tilbake på det, ble jeg oppgitt over at «livet», aka. julefeiring, kom i veien for mitt egosentriske fokus på egen trening og mat.

img_0730Dette er meg og broren min i jula for noen år siden – tipper han blir superhappy for å se at han er featured på rosabloggen??

Som du kanskje vet er dette langt fra hvordan jeg føler det nå. Men jeg vil for alltid huske følelsen – og må tidvis hente frem verdiene mine når jeg kan kjenne på de samme tendensene. Jeg faller alltid tilbake på den samme konklusjonen, en konklusjon jeg hentet frem etter å rett og slett være drittlei av å alltid ha dette som summet og gikk i bakhodet; vi lever kun én gang. Om jeg skulle vært uheldig og falt ifra i en bilulykke i morgen (bank i bordet) vil jeg vite at jeg levde livet mitt til det fulle. Holdt kroppen i form og gav den maten den trengte, ja – men det er ikke målet i seg selv. Målet er å gjøre disse tingene, nettopp FOR at kroppen skal funke bedre når jeg lever livet. Fordi jeg så sjeldent drikker alkohol vet jeg at den tåler det bedre enn noen som forer den med alkohol jevnlig (selv om det ikke alltid kjennes slik ut?). Jeg har fokus på å være mentalt robust, så jeg vet at jeg ikke lar en klein søndag, og muligens mandag, rokke ved de gode trenings- og matrutinene mine som gjør meg hverdagsglad. Og jeg vet at festlige settinger jeg får være en del av i jula kommer så innmari sjeldent – langt sjeldnere enn knebøytrening, sunne salater, intervaller og hverdagsaktivitet. Så her gjelder det å nyte alle deler av livet mens man kan – plutselig kan det faktisk være for sent.

Jeg håper du tar med deg noen av de samme tankene fra og med i dag, og heelt frem til 1. januar 2017. Kort oppsummert; NYT julefeiringene du får lov til å være en del av, og tillat deg selv å gå all in – hva enn det måtte innebære for deg? Livet er rett og slett for kort til å ikke gjøre det.

God lørdag!

P.S I ukas podcast snakker jeg og Silje om nettopp dette. Så sjekk ut den neste episoden av Treningspodden om du er keen på litt ekstra good-vibes før kveldens festligheter glimter til?

Flere
Artikler