Denne nettsiden forteller deg hvilket nivå du er på innen styrketrening

I ukas episode av Treningspodden, nr. 133, snakker vi om ulike, enkle måter å teste sin egen styrke på, der Silje tar for seg kondis, og jeg styrketrening.

Jeg nevner blant annet en nettside der man kan se hvilket nivå man er på innen styrke, basert på alder og din 1RM i ulike løft, altså hvor mye du løfter i markløft, knebøy, press, clean og liknende. Muligens for spesielt interesserte, men det er litt gøy å, spesielt om du bruker mye tid på styrketrening ?

Ikke fortvil om du ifølge nettsiden er å anse som en nybegynner, selv om du kanskje har trent i noen år. De færreste av oss har jo trent målrettet og utelukkende for å bli sterkere over en lang periode, og det må man ha i bakhodet.

Men den kan jo gi deg noe å strekke deg mot ?  

Avslutningsvis må jeg understreke viktigheten av å ikke sammenlikne seg med noen andre.

Vi har alle menneskekropper, med både muskelfester- og utspring, celler og skjelett, men hvordan vi responderer på trening vil allikevel variere.

I begynnelsen, når man begynner med styrketrening, vil de fleste ha god fremgang, men etterhvert vil ulikhetene vise seg, og der noen later til å få resultater «over natta», må andre jobbe litt hardere for «gainsa», og treningsresultater på generell basis. Noen er rett og slett «fødte atleter», både i form av gener, men også i form av den oppveksten man har hatt – andre av oss derimot, er ikke heelt skrudd sammen på den måten, verken genetisk eller fra barnsben av – da kan det være at veien er noe lengre til de samme resultatene – kanskje blir du aldri helt slik du så for deg når du startet å trene. 

Du kan bli den beste versjonen av deg selv, men du kan aldri bli noen andre. Husk det❤️

Selv kan jeg glatt sammenlikne meg med andre, supertrente, og ikke minst sterke(!!) jenter på Instagram, men er kjapp med å minne meg selv på.. meg. Med årene har jeg flyttet fokuset over på å legge min stolthet i å gjøre det beste ut av kortene jeg har fått utdelt, og hele tiden vite med meg selv at jeg gjør det jeg kan for å bli bedre. Jeg kommer aldri til å bli den sterkeste i knebøy på Instagram, ha synlige magemuskler eller gjøre CrossFit-gymnastikk over natta.. men til gjengjeld er jeg en seig jævel, jeg er allsidig og jeg blir stadig bedre på å lære meg nye ferdigheter, en etter en?? Og ingen skal si at jeg ikke tar en treningsutfordring!

Ved å tenke på denne måten har jeg kommet mye lengre enn jeg noensinne hadde sett for meg, og ser at gode styrketreningsrutiner, x antall pull ups og evnen til å gjøre double unders kommer av å både tenke og leve på denne måten. Meg, meg, meg og min treningsreise – ingen andres ?

Så ja, det handler om hva du velger å legge fokuset ditt på – prøv å sammenlikne deg selv med deg selv, og husk at den eneste måten å bli fornøyd med deg selv og din egen trening på er å legge bort andres reise, til fordel for din egen.

Det er DER mestringsfølelsen er❤️

Flere
Artikler