Oppfølgingsinnlegg om Polar Ignite og status på post ferie-livet

Reklame – innlegget inneholder omtale av en pulsklokke fra Polar

Hei babes,

Jeg har hatt utallige tanker om hvordan jeg skal kickstarte både det ene og det andre etter ferien, her på bloggen, men også for min egen del.

Sannheten er at jeg kjenner på litt «post-vacay-feels», og at jeg har bestemt meg for å bruke uken til å komme litt ovenpå igjen. Du veit, smyge meg sakte, men sikkert inn i treningsrutiner, bruke uken til å legge en slagplan sånn jobbmessig, etablere motivasjon mtp. egentrening og personlige mål denne høsten.. typiske ting jeg trenger å gjøre for å kjenne at jeg er skikkelig i gang med en sesong. Det er vel egentlig et must for meg som jobber mye på egenhånd, da jeg trenger et disiplinert spark i ræva for å få til de tingene jeg har lyst til. Dog på en smart måte, spesielt nå som jeg er preggers osv, hehe. Det sparket er det uansett ingen andre enn meg selv som kan gi, så ja..

Uken går med til å gi meg selv et hardt, oppløftende spark i ræva, kombinert med en god del avslapning og dødtid foran YouTube – merker at trøttheten er litt ekstra tilstede fra tid til annen pga. graviditeten, så prøver å være flink til å ta hensyn og slappe av mer enn jeg ville gjort ellers?

Kjapt spørsmål; i ukas vlogg, vil dere 1) være med på en typisk hverdag i mitt liv, der jeg blant annet skal ha litt bedriftstrening, trene selv, spille inn Treningspodden og ha møter på Egmont-huset, eller 2) bli med når jeg systematiserer og legger en plan for den kommende sesongen, mtp. jobb, privatliv, trening osv? Kommenter under her, da blir jeg så glad?

Men jo, over til Q&A om Polar Ignite-klokken!

Jeg delte jo et innlegg om den i forrige uke, det kan du sjekke ut under, og det dukket opp en god del spørsmål som jeg sendte videre til Polar. Jeg er ikke i nærheten av å kunne svare på alt det dere lurer på, og da er det flaks for meg at Polar-gjengen, med Karoline Dyhre Breivang i spissen, er raske på labben og svarer på alt jeg lurer på og mere til.

#tbt til et event jeg gjorde med Polar bare fordi.. det er et så hyggelig bilde?

Derfor runder jeg av dagens blogginnlegg med å dele Polar sine svar på mye av det dere lurte på i forrige innlegg?

 

  • Spørsmål 1

Merk at dette er copypaste fra mailen min til Karoline, så jeg ser nå at jeg har tatt meg noen kunstneriske friheter i omformuleringen av spørsmålene deres – hehe. 

Klokken oppleves veldig raus på skrittelling, er dette fordi den registrerer bevegelse og aktivitet utover kun skritt? Har alle Polar-klokker samme nivå når det kommer til aktivitetsnivå, og når man kommer opp i prosent dag for dag? Veldig mange er opptatt av dette, og blir for eksempel helt loco når de ser at jeg har 100% aktivitet med nivå 3 på min Ignite, når de sliter med å komme opp i 100% med nivå 2 på sin Vantage. Kan disse sammenliknes?

Svar: For det første; har man på kontinuerlig pulsmåling eller ei?  Dette er en viktig faktor dersom du ønsker å få så korrekt aktivitetsmåling som mulig. Dersom du sitter mye stille eller bærer mye, er det viktig å ha på kontinuerlig pulsmåling.

Klokkene har et 3D-akselerometer for å registrere håndleddbevegelsene. Den analyserer frekvensen, intensiteten og regelmessigheten av bevegelsene dine sammen med din fysiske informasjon (som du har lagt inn i klokken).  På denne måten vil du få skritt og aktivitet.  I og med du har lagt inn fysisk informasjon (f.eks høyde og puls), kan to som jogger en like lang strekke få både forskjellig antall skritt og aktivitet etter økten.

For å få enheten din til å oppdage aktiviteter som sykling, vekttrening, yoga eller gå mens du skyver en barnevogn, bruk den med en pulssensor. På den måten vil du ikke gå glipp av å observere de aktivitetene der håndleddet ikke beveger seg, men du fremdeles er veldig aktiv.

Aktivitetsmålingen er ment som en veiledning på hvor aktiv du er iløpet av dagen.  En intervalløkt vil ikke automatisk gi det 100 % dersom du er så å si stillesittende resten av dagen + kjører til og fra jobb / trening.

 

  • Spørsmål 2

Hvor lang tid tar det for klokken «å bli kjent» med personen som bruker den? Mange opplever mye feilinformasjon i begynnelsen, og tolker dette som at klokken er på bærtur.

Svar: 28 dager  Derfor vil det være noe «feilinformasjon» i starten.

 

  • Spørsmål 3

På Polar m430 kan man når man løper ute trykke på den midterste knappen på høyre side for å starte ny «etappe». Kan man det på Ignite?

Svar: Nei, det er ikke mulig på Ignite foreløpig dessverre, men vi bringer ønsket videre inn til de som har med softwaren å gjøre.

 

  • Spørsmål 4

Burde man legge inn egne pulssoner basert på makspulsen sin, eller kan man fint trene og få korrekt informasjon med de som ligger inne når man begynner å bruke klokken? En person nevnte at hun hadde lagt inn Olympiatoppen sine soner, og at hun da sleit med å komme seg opp i sone 3 i det hele tatt.

Svar: Man bør legge inn maxpulsen sin for å få størst utbytte av produktet. Man kan fint trene å få korrekt informasjon når man trener med det som ligger inne i klokken. At en person sliter med å komme opp i sone 3 tenker jeg kommer av at maxpulsen kan være feil.  Tips; ta maxpulstest, eller beregn ut ifra en av disse formlene; – 220 – alder = din maxpuls

Alder x 0,64 = X

211 – X = Maxpuls

Her finner du en egen makspulskalkulator.

 

  • Spørsmål 5

Blir Vantage oppdatert til å inneholde de samme funksjonene som Ignite i oktober?

Svar: Her kan du sjekke ut hvilke oppdateringer Vantage får i oktober.

 

Håper dere fikk svar på det dere lurte på, og husk at dere finner all informasjon dere kan drømme om (..) på Polar sine nettsider her. Sjekk også ut brukermanualen til f.eks Ignite, den finner du her, som har gitt meg svar på alle slags finurlige spørsmål jeg har hatt – og mye mer, hehe.

 

Flere
Artikler