Oppskrift: Crispy squashfries med parmesan

Dette lagde jeg for noen uker siden, og saki, så godt det var. Mannen liker ikke squash, så jeg fikk alt for meg selv, og det endte søren meg opp med at jeg spiste en hel squash, haha. Så gode ble disse, altså.

Det er rett og slett squash i strimler, som vanlige fries, «marinert» i hvetemel, egg og noe som heter Panko.

Pankomel er en råvare fra Japan, som visstnok er laget av brød som er bakt med å føre strøm gjennom deigen (..?) ?Det absorberer ikke olje og smør når man steker, og man får en sprøere skorpe. Du får panko i de fleste innvandrerbutikker og matvarebutikker med godt utvalg.

Til å lage crispy squashfries med parmesan trenger du ihvertfall..

1 squash

Cirka 2 dl panko

3-4 dl hvetemel

1 dl revet parmesan

1 stort egg

1 halv teskje salt

Litt pepper og chili hvis du ønsker


Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Bland sammen panko og parmesan i én bolle, og hvetemel, salt og pepper i en annen. Visp ut egget i en tredje bolle.
  3. Skjær squashen i staver.

4. Deretter legger du én og én squash-stav først i melet, så dypper du den i egget, og til slutt i panko- og parmesan-blandingen.

5. Legg stavene fordelt på et bakepapir på et stekebrett.

6. Stekes midt i ovnen i cirka 15-20 minutter.

NAM!

Jeg spiste disse til en burgermiddag, og savnet ikke vanlige fries at all. Dette må dere teste!

Kan tenke meg at panko er digg på andre ting også, da det gir den gode, crispy smaken, uten at man trenger å fritere. Helt gull.

Håper dere har en fin mandag ?

Flere
Artikler