Oppskrift på hjemmelaget, sunn kebab – er det mulig?

Som dere får se i morgendagens vlogg gikk jeg på en kebabsmell i forrige uke, men fulgte opp med en sunnere variant dagen etter – den får dere oppskrift på her. Inspirasjonen hentet jeg på denne nettsiden, og fulgte oppskriften mer eller mindre til punkt og prikke – med unntak av krydderet. Resultatet ble et nyydelig kebab-måltid, om ikke helt identisk i smak som den klassiske fra gatekjøkkenet, så skikkelig god på sin måte. Og ikke minst, hakket mer brukanes kalorier, hehe. La deg inspirere!

Tipper kjæresten blir glad om du slår til med hjemmelaget, næringsrik kebab på en helt vanlig ukedag?

  • Du kan sjekke ut hele oppskriften, og ikke minst hva du trenger i detalj, her.

Jeg begynte altså med å blande sammen marinaden til kjøttet, og selv om jeg syns det var rart å mikse sammen yoghurt, sitron, krydder og masse kjøtt, så ble det overraskende digg. Jeg jukset med å tilsette en ferdig kryddermiks i tillegg, i frykt for at jeg ikke skulle klare å skape nok smak. Det funka.

Vi stekte kjøttet, varmet verdens største lomper (jeg kjøpte sånne egne, tyrkiske, more to come i morgendagens vlogg), og hakket opp grønnsakene. Ganske så likt taco, men samtidig ikke – og hvem liker ikke en stødig twist på den gode, gamle tacoen?

I oppskriften er det ikke oppgitt fetaost, men jeg syns komboen granateple + feta er så digg at jeg klarte ikke dy meg. Tilbehøret vi endte opp med var altså dressing (som i oppskriften), crunchy salat, mais, tomat, granateple og mais, i tillegg til at kjøttet var stekt sammen med løk og hvitløk som jeg tilsatte fra start. Når kjøttet var stekt og tilbehør var det klart for den beste delen – fylle lompa!

Altså.. nam!

Som nevnt, en deilig twist på den klassiske tacoen, og selv om det ikke smaker helt som «vanlig» kebab, vil jeg si at dette er en langt freshere variant – man føler seg ihvertfall bedre etterpå (med mindre du har en unntakstilstander-dag, og alt du har lyst på er junk – da er det lov, haha), og denne retten gir kroppen din bra næring i form av karbs, litt fett og protein. Og altså.. alt som kan pakkes inn i en lompe er jo bare helt konge.

Oppskriften i sin helhet finner du altså her. Ikke noe vits i å stjæle cred´en når den ikke tilhører undertegnede? Dagen i dag startet jeg CrossFit på CrossFit Fønix, elsker når jeg får til morgentimene der, etterfulgt av et møte med Qicraft og Technogym, som jeg har samarbeidet lenge med. I skrivende stund sitter jeg på Comfort Hotel Børsparken – her skal jeg ha PT-timer, og deretter setter jeg snuta hjemover. Kvelden bringer nok sofaslabras, ny episode av Tsjernobyl som kommer i dag (dere MÅ seriøst begynne å se den om dere ikke allerede gjør det, på HBO), og ikke minst; hjemmelaget, sunn pølsegryte – deler oppskrift om det blir vellykket. Jeg har trua!

Håper du har det bra?

Vlogges i morgen?

Flere
Artikler