Oppskrift på veganske lussekatter og digital detox i jula – yey or ney?

I dag testet jeg noe nytt på bakefronten. Mannan har lovet å ta med lussekatter hjem til meg fra jobben i morgen, så da kunne jeg driste meg på å prøve å bake noe annet enn den tradisjonelle varianten, og bestemte meg for å teste ut veganske lussekatter. Jeg så de først på bloggen til Janni Delér, som igjen hadde funnet oppskriften her. Disse smaker selvfølgelig ikke helt som vanlige lussekatter, emn de er en fresh variant til det tradisjonelle. De består jo kun av sunne, næringsrike ingredienser, så her kan du spise av både røren og det ferdige resultatet med god samvittighet – I like. På en skala fra én til 10, der vanlige lussekatter er en tier, så vil jeg si disse ble en… åtter! Det er ikke dårlig.

Plusspoeng for at det var superenkelt å lage. Superenkelt. 

Du trenger.. 

1 moden banan

1 skrelt eple

250 gram hvite bønner

Gurkemeie eller safran (sistenevnte er å foretrekke, men det hadde de ikke i butikken jeg var i).

2 teskjeer bakepulver

1,5 dl kokosolje, nøytral eller vanlig

2 teskjeer Sukrin Gold (denne la jeg til for litt ekstra søtsmak)

En skvis med sitron

Slik gjør du 

  • Legg en oppdelt banen og skrelte eplebiter i en kasserolle, og varm opp dette på medium varme i cirka fem min. Rør jevnlig rundt, og se at den blir til en slags mos. Når den er ferdig rører du inn Sukrin Gold og et par sitrondråper, og lar den stå mens du mekker sammen det andre.
  • Bland sammen hvite bønner, bakepulver, kokosolje og et par teskjeer safran, før du deretter tilsetter mosen.

  • Bland dette sammen med en kjøkkenmaskin, og fordel utover på et stekebrett. Stekes i ovnen på 180 grader i cirka 15 minutter.

Jeg toppet mine med litt kakaobiter, men dette er selvfølgelig valgfritt. Om man skal være så Lucia som mulig vil jo kanskje rosiner være et naturlig valg her, men Janni Delér valgte mandler. Whatever floats your boat 🙂

Du ser ikke så mye forskjell på de ustekte og stekte, mest fordi jeg liker bakverket mitt minst mulig stekt, hehe. Men de ble supergode, freshe og fine – I like!

Jeg kjenner at julestemningen sniker seg på, i takt med at to do-listen sakte, men sikkert kryper seg nedover.

Denne julen skal jeg ha en digital detox, som jeg hadde i påsken tidligere i år – det vil si at alt av sosiale medier pakkes bort fra og med lille julaften, og blir avskrudd heeelt frem til 2019. Det er ihvertfall planen min da, så får vi se om jeg ombestemmer meg, hehe. Jeg bare føler at det virkelig trengs, da jeg har vært veldig på veldig lenge nå – jeg har litt problemer med å være av og på fra tid til annen, og foretrekker heller å være enten, eller. Oh well, jeg får tenke litt til på det.. hva syns du?

Ja eller nei til 100% digital detox i julen, og helt frem til 3. januar 2019? Jeg vil jo egentlig ikke være «borte fra» dere, men samtidig tror jeg egentlig, sånn innerst inne, har litt godt av å logge litt av disse skjermene våre i tiden som kommer, og heller stille med ny giv på nyåret..

Help a sister out <3

Flere
Artikler