På tide å kombinere fysisk og mental trening – og lære det bort

Ord kan egentlig ikke beskrive hvor vakkert det er på fjellet nå.

For spesielt interesserte kan jeg informere om at jeg befinner meg ikke langt fra Norefjell, og været, temperaturen, fargene.. helt nydelig. I skrivende stund sitter jeg med mitt faste sitronvann og en kaffekopp foran meg, i full gang med dagens arbeidsdag – selv om det ikke føles sånn når man jobber fra fjellet, i joggisen, med nydelig utsikt, og en schæefer som tripper etter å komme seg ut på (enda en) tur.

dogdog2

 

Men, fokuset for dagens innlegg er noe ganske annet!

I januar 2017 er jeg nemlig klar for å sette i gang med noe jeg har hatt som mål lenge, og nå er jeg greit stoka på å dele det her på bloggen. Krysser fingrene for at noen av dere blir med meg på moroa!

De fleste av dere som følger meg vet jo at jeg per dags dato er så heldig å få jobbe som mental trener hos RAW, etter å ha gjennomført både level 1 og 2-kurs hos de. Leenge før det, i 2009 faktisk, tok jeg PT-utdannelse hos Akademiet for Personlig Trening, og har siden den gang jobbet både deltid og fulltid som PT, blant annet hos EVO Fitness og Treningshuset i Oslo sentrum. Pararellt med dette tok jeg en bachelorgrad i journalistikk, der målet hele veien var å forene det jeg elsket aller mest – trening og helse i kombinasjon med å skrive. Målet mitt var, da som nå, å spre mer kunnskap, slik at mennesker, spesielt unge jenter som meg selv, i større grad kunne være rustet til å ta smarte valg for seg selv, sin egen helse og ikke minst (hverdags)lykke. I så måte var komboen med å være PT og få jobbe som frilanser for ShapeUp helt gull, og jeg satset alt jeg hadde og litt til inn i de oppgavene jeg fikk tildelt. Det siste året på bachelorgraden tilbrakte jeg mer tid i kontorene til ShapeUp enn i forelesningssalen, da jeg var så heldig å få steppe inn som vikar over en lengre periode. Noen medstudenter syns det var riv, ruskende gæli, men for meg kunne det ikke vært mer rett – hvorfor sitte å knøle med liksom-oppgaver når jeg kunne være ute i felten og gjøre the real deal?

picmonkey-collage1MG_4434-1024x683 MG_3015 heihu ptiak

Det hører med til historien at jeg kom meg helt fint igjennom bachelorgraden altså, selv om det ble ikke straight A´s. Men hva betyr vel det når jeg allikvel følte jeg var på vei mot å kapre drømmejobben?

Siden den gang har jeg fortsatt å gjøre ulike ting for å oppfylle det overstående målet – spre kunnskap, informasjon og ha en tilstedeværelse som bidrar til bedre helse. Hva enn det betyr for hver enkelt. Når jeg kom over RAW-utdannelsen, med Cecilie Ystenes i spissen, var det liten tvil i meg om at dette var noe jeg måtte gjøre, 200%. Du vet når du får den følelsen? Man bare kjenner det i magen at dette – det er det jeg trenger nå. Dette MÅ jeg gjøre.

dsc1819-2 dsc1702-e1461861727792 dsc1784-e1455309748586 dsc1588-e1455216949777

And so I did.

Summen av alt dette gjør at jeg i dag kan skrive overskriften over her. Målet mitt har nemlig vært, helt siden jeg ferdigstilte min egen filosofi på level 1-kurset til RAW, å kombinere fysisk og mental trening på en sånn måte at jeg kan hjelpe folk til å.. hjelpe seg selv. Den fysiske kunnskapen og erfaringen er på plass (som uten tvil får seg en superboost nå som jeg er i gang med onlinekurset til Børge Fagerli), og jeg er trygg på mental trening og hvordan det passer inn i prosessen med å hjelpe folk til å gjøre nødvendige, varige endringer og oppnå målsetninger som er viktig for de. Ikke minst har jeg de siste årene «vær ute i felten» og opparbeidet meg den trygghetene som trengs for å invitere til workshop og si…

«Kom og lær av meg»!

For det er nemlig det jeg skal. Jeg er i gang med å sette sammen en workshop som har til hensikt å hjelpe deltakerene til å «bli sin egen PT».

Her setter jeg sammen all min kunnskap som PT, mental trener, samt personlige erfaringer, refleksjoner og tips. Ikke minst er det viktig for meg at deltakerene får individuelt spillerom, til tross for at vi er i en gruppesetting, så åpenhet, både i plenum og en til en, vil spille en stor rolle. Jeg jobber nå med å spikre opplegget i sin helhet, men målsetningene mine er jeg ganske klar på allerede nå. Dette er hva jeg vet jeg skal levere.

  • Du får verktøyene og hjelpen du trenger til å bli klok på din egen filosofi, verdier og indre motivasjon knyttet til trening, kosthold og helse. Vi vet at indre motivasjon er avgjørende om man ønsker å etablere varige vaner og rutiner. Det er nettopp denne varigheten, kontinuiteten, som gjør at du skaper resultater som varer, helt uavhengig av noen andre.
  • Basert på din filosofi, verdier og motivasjonsfaktorer setter vi sammen et treningsopplegg som passer for deg. Din timeplan, ditt utgangspunkt, dine forutsetninger. Det er flere veier til resultater, noe mange dessverre glemmer. For å finne det som funker for deg er du nødt til å finne den treningen du klarer, og ikke minst har lyst til, å gjennomføre over tid. I tillegg skal det være overkommelig, passe utfordrende, samt utformet i tråd med din kropp og helse. Ofte er det mye av det samme som funker for flere, som vi kommer til å oppdage underveis, da med individuelle tilpasninger. Dette hjelper jeg deg med.
  • Vi snakker oss igjennom kosthold, samt rutiner og vaner knyttet til dette. Mitt inntrykk er at svært mange vet hva som er «sunt, mindre sunt, usunt», og at det er kaoset rundt når, hva, hvordan, hvorfor, hvor mye som skaper problemer. Her går vi litt back to basic, holder det enkelt, og snakker oss igjennom hvordan du kan spise helt vanlig, næringsrik bra mat uten at det går på bekostning av noe (snarere tvert imot, jeg vil at alle som deltar skal bli oppriktig glad i sunn mat), hvordan du kan spise for å underbygge det du ønsker å oppnå med treningen, samt hvordan du i større grad kan finne den balansen som passer for deg.
  • Kort oppsummer, hva, hvordan og hvorfor. Hva skal du gjøre? Hvordan skal du gjøre det? Og aller viktigst, det som trekker deg igjennom de tøffe dagene – hvorfor skal du gjøre det?

Summa summarum – workshopen skal gi deg det du trenger for å kunne operere som din egen PT! Generelt sett kan vi si at inspirasjon til en sunn livsstil (hva nå enn det innebærer for hver enkelt) gjerne kommer utenifra, for eksempel fra blader som ShapeUp, sosiale medier, ulike bloggere, PT`er, miljø og venner. Motivasjonen derimot, og selve oppskriften, bør komme fra deg. Denne skal jeg 1) hjelpe deg å finne, og 2) hjelpe deg til å forvalte og sette den ut i live på en slik måte at det funker. For deg. Ikke i én uke, en måned, ett år eller to år, men for resten av livet.

_c9t1040

Cause I hate to break it to you – det er først DA du får resultater som varer.

Learn to love it, rett og slett. Og det skal jeg hjelpe deg å gjøre!

Som sagt jobber jeg med å spikre opplegget as we speak, og det er noen heldige interessenter fra ShapeUp Convention som får første mulighet til påmelding (you know who you are). Deretter legger jeg ut påmeldingsmuligheter her på bloggen, samt et Facebook-event, så dere kan få mer informasjon. Allerede nå vet jeg at det blir to samlinger på RAW Trening i Oslo, en i januar (kickstart etter jultider, yes indeed) og en i februar/mars, med noen felles treningsøkter underveis. Oppfølging på mail, telefon og sosiale medier blir en stor del av greia, og det vil også være muligheter for ytterligere individuell oppfølging, for de som ønsker det. Logisk nok, ettersom dette er første gjennomføring, så er jeg veldig påpasselig med å ikke ta med for mange deltakere.

Førstemann til mølla, med andre ord. Send meg gjerne en mail til pia@rawtrening.no om du vet at du er interessert, så kan jeg sende deg det samme tilbudet jeg sender til ShapeUp Convention-jentene.

Ah, jeg tror jeg nettopp beskrev drømmejobben min? Dette blir så BRA!

Flere
Artikler