Rutinen som gjør det lett å ha et næringsrikt hverdagskosthold

Å spise nok næringsrik mat når man er på farta fra morgen til kveld kan uten tvil være utfordrende. Det kan bli problematisk allerede ved frokosttider, om du er som meg og ofte går for noen ekstra minutter i senga (morgenkos er jo så kooos) fremfor god tid, sminking, kaffeslabras og frokostmekking – ain´t nobody got time for dat.

Nettopp derfor er matpakker min beste venn!

Det er også grunnen til at jeg alltid tenker at jeg skal sminke meg så fort jeg kommer på jobb – det skjer i, typ.. 2 av 10 tilfeller, hehe. #usminket for life!

Anyhoow – jeg har som regel alltid en boks i sekken med et eller annet spiselig, mekket 100% på egne preferanser. Denne vanen gjør det langt enklere for meg å spise bra hele dagen igjennom, i tillegg til at jeg unngår «oksehungeren» – om man blir sulten nok glir jo absolutt alt ned på høykant, og man glemmer gjerne å nyte det attpåtil. Man er jo så sulten.

I praksis er dette lett, og handler egentlig bare i bunn og grunn om å ta seg de ekstra fem minuttene som trengs til å slenge sammen noe i en matboks. Her er mine fire beste tips som gjør at du kan starte denne våren kanskje enda sunnere og smartere enn før påske, ved å imøtegå stress, hverdag og dårlige løsninger med smarte matpakker som gir deg godfølelse og mer energi?

  • Shopping

Det er viktig at du kjøper inn bokser, så du har den oppbevaringen du trenger. Kjøp noen litt store, og noen litt mindre.

  • Hva liker du?

Matboksen skal være noe å glede seg til? Fokuser på de ingrediensene du liker, og sleng de sammen i en boks. Sjekk ut hashtaggen #inabowl på Instagram, som er proppfull av inspirasjon.

  • Tenk stort!

Når du lager middag, tenk at du også skal lage til en matpakke neste dag. Tenk igjennom hvor mye du skal ha, sett frem boksen, og fyll på underveis.

  • Tenk sammensetning.

Vi ønsker oss en matboks som består av både sunt fett, proteiner og gode karbs, så den holder oss mette lenge. Min oppskrift er enkel, grønnsaker, proteiner fra kjøtt, fisk, egg eller fugl, fett fra noe sånt som egg, avocado eller nøtter, og karbs fra poteter, søtpoteter, spaghetti, ris eller pasta. Ofte tar jeg også med meg frukt, som blir som matpakkedessert. Love it.

La merke til at det på disse bildene ser ut som det kun går i grønt og proteiner her i gården – that is not the case! Poteter, ris, pasta og brødskiver er absolutt en del av hverdagskosten min, men kanskje ikke like ofte i matboksene.. er litt stress å lage noen ganger syns jeg, kontra å bare hakke opp grønnsaker og slenge det sammen. 

Denne matboksen er uten tvil en av de kleineste vi har i huset, men så er den liksom litt søt også, haha.

So there you have it – kan jeg, kan du ? Happy foodmaking!

I skrivende stund har jeg planer om å se siste episode av The Arrangement, kose meg med en smoothie og bare.. kule´n. Jeg nyter følelsen av å kjenne den tette nesa og såre halsen fordufte, i takt med at energinivåene sniker seg tilbake dit de pleier å være. Hurra. Jeg går for en treningsøkt på lørdagen, om alt går etter planen – about time! Dagen har gått med til jobbings, ordnings i huset, samt innspilling av Treningspodden med Silje. I tillegg var vi en tur hos PUMA, sponsoren til Treningspodden, der vi blant annet fikk med oss litt klær til låns.. holy moly, så mye fint! Tenkte å knipse noen bilder om jeg får ånden over meg – mulig jeg er inhabil ass, men PUMA er undervurdert!

God torsdag hjerter ? I morgen er det (lang)hælj!?

Flere
Artikler