To smarte tips – slik kan du bli glad i morgentrening

Et stort fokus på følelsen etterpå, samt en mental innstilling som spiller på lag med meg, er det jeg trenger for å komme meg opp fra senga og ut på løpetur før fuglene fiser. 


I skrivende stund er jeg på plass på Norefjell spahotell, i anledning en hyttetur med gjengen fra RAW Trening. Dette blir en superdigg helg med fine folk, og jeg gleder meg til masse god mat, god energi, et par svettefester, nytt miljø.. rett og slett litt avkobling fra hverdagen. Digg!

Jeg og Synne, som også jobber som PT på RAW, kjørte oppover rundt 12, som resulterte i at vi slapp unna alt av kø ut fra Oslo – superdigg! Nå skal jeg jobbe en bitteliten time, før resten av gjengen ankommer og vi forhåpentligvis rekke en snartur i spaavdelingen før middag.

IMG_3784 IMG_3794

Det første jeg gjorde var å poppe en cottage cheese-boks med tilhørende bringebær. Dette er hangupen min om dagen, og det går med minst en boks om dagen, haha. Ikke det verste man kan være hekta på altså – blir verre når jeg kaster meg på påskeegg-kjøret – du veit, de lilla påskeeggene som kommer i butikk hver påske.. holy moly, så digge de er.

Dagen startet med en lett treningsøkt for å kickstarte helgen. Som dere kanskje så på Instastory var jeg oppe og nikket rundt 06.30, og tok meg en fantastisk løpetur i morgensola. Det er så utrolig deilig at det er lyst så tidlig om morgenen nå. Etter løpeturen kjørte jeg noen øvelser på gårdsplassen (haha, tenk at jeg har en gårdsplass), og sa meg strålende fornøyd når jeg poppet inn i dusjen litt over halv åtte på morgenen.

Trening trenger ikke være så vanskelig, og en løpetur som dette, i kombinasjon med noen enkle styrkeøvelser, kan være mer enn bra nok! Jeg får ofte spørsmål om hvordan jeg «klarer» å trene så tidlig, og syns alltid det er litt vanskelig å svare på.. det klarer du også! Javisst må man innstille seg på å stå opp noe tidligere enn vanlig, og javisst vil det være uvant, men da prøver jeg alltid å tenke at det er jo ved å gjøre ting vi syns er litt uvant og annerledes at vi utvikler oss. Det er sjeldent man skaper endring og blir bedre ved å bare gjøre det samme, dag etter dag, uke etter uke.. enig?

I tillegg har jeg alltid stort fokus på følelsen etterpå, i enda større grad enn ved økter til «vanlige» tider. Når jeg får trent på morgenen er jeg alltid superhappy resten av dagen, og jeg føler at jeg kan gjøre hvaa jeg vil resten av dagen, hehe. Ofte bruker man jo noe av dagtiden på å trene, men på disse morgentreningsdagene har man hele dagen til rådighet – fantastisk.

Jeg kjører sjeldent tunge styrkeøkter på morgenen, men løpeturer + enkle styrkeøvelser som dette – funker supert for min del.

Prøv deg litt frem, så skal du ikke se bort ifra at du blir en morgentrener du også. Helgen er perfekt å teste det ut – da trenger du jo ikke å stå opp så tidlig engang. Jeg har trua på deg! God fredag til deg, og nyt følelsen av at det endelig er helg. I skrivende stund banker gjengen på døra her, så jeg får legge bort pc´en og være sosial med de fine folka jeg kan kalle kollegaer.

God helg!

Flere
Artikler