På denne måten kan du trene mer effektivt

 

I månedens utgave deler jeg jo to fullstendige styrkeprogram som jeg mener de fleste av oss burde teste og ha i verktøykassa, uavhengig av om du med på #shapeupkickstart eller ikke. 

For å trene de enda mer effektivt, eller styrkeøkter generelt egentlig, så er det et godt alternativ å supersette øvelser. La meg bruke disse to øvelsene fra ukas ShapeUp-utgave som eksempel.

skjermbilde-2017-01-10-kl-12-13-16

 

Her skal du altså gjøre en variant av pullups, 5-8 reps x 4.

Deretter skal du også gjøre ettbeins strake markløft ala. 8-10 reps x 3. Disse kan du fint gjøre hver for seg, altså gjøre deg ferdig med pullups før du går videre på strake markløft, men for å trene hakket mer effektivt kan du også gjøre de to øvelsene om hverandre. I praksis vil det si at du gjør 5-8 repetisjoner med pullups, tar en pause og kjenner at du blir litt klar til dyst igjen, og deretter går direkte over på 8-10 strake markløft på ett bein. Slik jobber du til du er ferdig med alle settene på hver øvelse.

Hvor lange pausene er vil variere i takt med hvor tungt du trener, dagsform, repetisjoner, etc, men en fin huskeregel er å ta den tiden du trenger for å kjenne deg klar til et nytt sett. Dette er en fin måte å trene på, som gjør det lettere å trene tungt uten å måtte sitte å stirre ut i lufta mellom hvert sett.

Summa summarum sparer du tid, samtidig som du gir hver muskelgruppe nok hvile mellom hvert sett. Personlig syns jeg dette er en fin måte å dele opp økten på etter de tyngste øvelsene. I dette tilfellet for eksempel, med styrkeprogram 1 i ShapeUp Kickstart, liker jeg å gjøre knebøyen alene, med gode pauser (mest fordi det er så forbanna tungt), før jeg deretter supersetter resten av økta.

  • HER kan du lese mer om dette, og hvordan jeg gjør det i praksis.

Jeg gjennomførte selvfølgelig dag 1 av ShapeUp Kickstart i går, som var styrke dag 1. I dag er det i teorien hviledag, men jeg jukser litt – jeg skal nemlig teste Pilates Reformer sammen med kjæresten. Etter et kjapt søk på YouTube er det filmer som den under her som dukker opp, og ja.. jeg må si jeg er mildt sagt spent ass.

Jeg forteller dere selvfølgelig hvordan det gikk i morgen! Er jeg heldig får jeg til en film av det også (den tror jeg blir ganske funny, for å være ærlig), som jeg isåfall poster på Facebook-siden min HER.

Trykk like om du er keen på å få deg en sporty latterkule, rett inn i feeden, haha.

Flere
Artikler