Status kropp og trening etter fødsel

Hei fintfolk, og god fredag?❤️

Her hjemme ruller nyfødt-livet, der det går i spising, bæsjing og soving – i den rekkefølgen, hehe. So far, so good, og selv om jeg er litt tatt på senga av hvor ofte og mye man ammer (spesielt om natta..), så storkoser vi oss fortsatt. Babycrush still going strong!??

Men ja, kroppen etter fødsel, hehe. Under ser dere et bilde jeg tok samme dagen jeg kom hjem fra sykehuset, fire dager etter fødsel.

Dauer litt av å dele sånne bilder, men samtidig er det jo gøy å se, og jeg har bjudat på hele graviditeten, så hvorfor slutte nå? Alle er ulike, dette er meg, du er deg.. you know the drill?

Det kjennes faantastisk ut å være lettere, og uten at jeg vet hvor mye jeg har gått ned etter at mini kom ut, så merkes det at livet som ikke-gravid er laangt lettere. Jeg har ikke vekt hjemme, og har ingen planer om å skaffe meg det heller.

Jeg er småkjørt nedentil enda, logisk nok, og går fortsatt litt rart – haha. Magen kjennes slapp ut, og man merker at magemusklene har vært på strekk. Utover det kjennes kroppen egentlig ganske ok ut, og jeg er ikke annet en megaimponert over den jobben kroppen har gjort – og gjør! Jeg lager melk som bare det, takket være bra samarbeid med mini, og jeg har det fint både fysisk og psykisk, til tross for lite søvn og en ny hverdag.

Siden fødsel har jeg gjort noen øvelser for bekken og kjerne et par ganger, og testet ut en 20 minutters økt på stuegulvet – kommer nok til å fortsette med det, men noe skikkelig trening blir det nok ikke med det første – deilig med et godt avbrekk, og det merkes at kroppen trenger det.

Det blir mye sitting og ligging i forbindelse med amming, og jeg tror jeg er på god vei mot å sitte rumpa mi flat? Flaks at den slags kjennes ganske uviktig ut akkurat nå, og at jeg tidsnok kommer meg tilbake til hip thrust og knebøy. Kanskje rart å si, men det er litt deilig å være i en gi beng-modus noen uker, droppe treninga, mumse juleskum og bare.. koose seg!

.. og kjenner jeg meg selv rett sniker treningslysten seg på ganske snart., i takt med at kroppen kjennes bedre ut, rutiner faller på plass og jeg får lopper i blodet. 

I første omgang er fokus å kjenne at kroppen er på topp, at ting kjennes bra ut nedentil, og at bekkenbunnsmuskulatur og kjerne snakker sammen. Jeg håper å få til 100% på pulsklokka hver dag etterhvert (gleder meg til trilling i frisk luft!) i tillegg til tre styrkeøkter med egenvekt og strikk, mange repetisjoner og fokus på kontakt. Får jeg til det frem til jul er jeg meeget fornøyd ? Tror det er viktig å være raus med seg selv i en tid som dette, ha fokus på det  viktigste, og putte inn bevegelse og trim hvis man har lyst og overskudd. Merker jo at det er lite søvn og en ny hverdag å bli kjent med?

Jeg skriver bok om å være sterk etter en graviditet, både fysisk og mentalt, så jeg har en plan på hvordan ting skal trenes opp igjen, som jeg så gleder meg til å dele videre? Men igjen, den første tiden etter mini’s ankomst er i mine øyne skapt for restitusjon og kos, der eventuell trim er en bonus man gjør fordi man har lyst?

Har dere noen verdifulle erfaringer rundt opptrening etter fødsel kanskje?

Igjen, god helg ? Her blir det taco og kos med den lille familien min – kid’en må jo få godmat inn med morsmelka?

P.S Deler navnet til mini om ikke lenge ???

Flere
Artikler