Strøm er ikke bare strøm

Reklame ism. Glitre Energi

.. har jeg lært.

Tidligere i år ble jeg kontaktet av Glitre Energi, som ønsket hjelp til å sette bærekraftig strøm på agendaen.

For å være ærlig er ikke strøm noe jeg har tenkt mye over tidligere, og ihvertfall ikke at det er stor forskjell på ulike selskap om hvorvidt produktet de leverer er bærekraftig eller ei. Så, det ble et ja fra meg, da jeg merket hvor lite jeg kunne om dette.

Det viser seg at det å velge riktig strømselskap er en av de enkleste tingene vi kan gjøre for å bevege oss mot en noe mer bærekraftig livsstil.. så om dette er nytt for deg – dette MÅ du få med deg.

Her kan du enkelt lære mer om de ulike strømavtalene hos GLITRE, samt velge den som er riktig for deg.

Noen av dere fikk nok også med dere dette i gårsdagens video på YouTube, der jeg virkelig tar en fot i bakken på min egen miljøvennlighet.

Så, hvorfor bry deg om strøm, og ta et aktivt valg om å velge rett strømselskap?

JO, FORDI!

Glitre Energi leverer strøm med 100% ren og fornybar vannkraft. Ved å velge Glitre Energi er du garantert at det produseres like mye strøm basert på fornybare kilder som den strømmen du som kunde kjøper. Dette kalles opprinnelsesgaranti.

Her er en figur fra Glitre Energi sine nettsider som viser hva det har å si i praksis.

Selv om 98 prosent av strømproduksjonen i Norge er basert på vannkraft, er hele 90 prosent av strømmen som kjøpes i Norge, av deg og meg, basert på produksjon fra kjernekraft og kullkraft. Forklaringen er at de fleste vannkraftprodusentene i Norge selger opprinnelsesgarantier til energileverandører på kontinentet. Dermed kan kunder på kontinentet kjøpe fornybar energi, mens de fleste kunder i Norge kjøper strøm som ikke er garantert 100% fornybar.

Med mindre man tar et aktivt valg om å velge riktig.

Miljøvennlig strøm er med andre ord strøm strømleverandøren din kjøper for deg og som garantert blir levert inn på strømnettet. Når mange gjør dette, vil produsentene av miljøvennlig energi etterhvert gå tomme for miljøvennlig energi og tenke at «oioi, nå trengs det enda mer».

Det kan du bidra til, ved å velge en miljøvennlig strømleverandør!

Vet ikke med deg, men jeg som forbruker ønsker å bidra til at «den grønne revolusjonen» går rett vei, blant annet ved å heie frem aktører som fremmer bærekraftige løsninger. Flere aktører viser til gratis strømbilligste strømavtale etc, men disse avtalene blir fort ganske dyre når kampanjeperioden er over, og du har ikke alltid noen garanti for hvor strømmen kommer fra.

Det er idiotenkelt å bytte strømselskap, og ved å velge en bærekraftig leverandør som Glitre Energi gjør du noe bra for planeten i samme slengen. Å velge å ikke gjøre det er typ som å kaste søppel ved siden av søplebøtta, fremfor å ta seg det liiille bryet med å kaste der det hører hjemme. Haha, merkelig sammenlikning, men du skjønner.

Her kan du teste strømkalkulatoren og bytte strømavtale.

Strømkalkulatoren gjør det lett som en plett å velge strømavtalen som passer best for deg og dine behov, basert på antall i husstanden, årsforbruk og størrelse på boligen din, men også om du kunne tenke deg spotpris, variabel pris eller fastpris.

Håper du lærte noe nytt i dag, og at du bruker lærdommen til å ta et klokt valg !

Tusen takk til Glitre Energi som har gjort meg oppmerksom på dette, og nudget meg til å ha mer fokus på miljøvennlighet i 2021. Vi har alle et forbedringspotensiale, og jeg tenker vi kommer veldig langt om vi alle velger å gjøre noe.

Runder av med en video som på enda bedre vis enn hva jeg klarer forteller deg hvorfor dette er viktig ? Sjekk den ut her.

Flere
Artikler