Velkommen til dagens #matmandag?
Som jeg nevnte i gÄr har jeg i det siste hatt et kosthold som er litt pÄ bÊtur til meg Ä vÊre.
Skippe frokost, lunsjer pĂ„ farta, supercravings nĂ„r jeg kommer hjem, bryllup, fest og vin i Frankrike, pizza og annen rask mat i farta, to, tre proteinbarer i lĂžpet av en dag.. det er ikke sĂ„nn at jeg kjĂžrer meg helt i grĂžfta, men jeg vet sĂ„ godt at jeg fĂžler meg aller best nĂ„r jeg spiser mat som gir nĂŠring til kropp og sĂ„nn, og som er helt i trĂ„d med det jeg liker Ă„ fĂ„ i meg. NĂ„r jeg gĂ„r bort ifra den filosofien merker jeg raskt at det pĂ„virker meg, og derfor Ăžnsker jeg ogsĂ„ komme meg tilbake dit sĂ„ fort som mulig – starting today?
SĂ„, etter en morgentur i herlig hĂžstsol mekket jeg i dag en fantastisk brunsj, som enkelt og greit var en stor bolle med masse digg oppi – dette spiser jeg til lunsj i 9 av 10 tilfeller nĂ„r jeg har hjemmekontor, og fĂ„r alltid spĂžrsmĂ„l om oppskriften pĂ„ disse salatbollene jeg stadig mekker.
Til dagens salatbolle trenger du..Â
- 1/2 pakke linser
- Noen buketter lett kokt brokkoli
- Spinat
- 1 avocado
- 100 gram kylling
- Ăn hĂ„ndfull spirer
- Litt paprika, rÞdlÞk og mais (rester fra gÄrsdagens taco)
PĂ„ Instagram i dag ser du en enkel video av hvordan jeg mekket sammen bollen – fĂžler den rettferdiggjĂžr denne retten bedre enn bildene jeg tok, haha?
Enkelt og greit fordeler jeg rett og slett disse ingrediensene i en bolle, og deretter krydrer jeg med salt, pepper og litt grillkrydder (guilty pleasure). Jeg syns det smaker nyydelig, og det gir meg en akkurat passe metthetsfĂžlelse – det fĂžles ut som mat som gir energi, og ikke tar, om du skjĂžnner hva jeg mener?
Jeg har tidligere skrevet om mattrenden #inabowl, og uttrykt min kjĂŠrlighet for alt som kan puttes i en bolle og smake godt.
Ja, du skjĂžnner tegninga. Dagens «oppskrift» er bare en av mange ting jeg kan mikse sammen i en bolle, men det er gjerne tingene under jeg har i bakhodet nĂ„r jeg mekker de.
- Tenk at du skal blande litt forskjellige teksturer. Knasende og sprĂžtt om hverandre, slik at de ulike tingene i bollen skiller seg litt fra hverandre. Jeg liker Ă„ bruke grĂžnnkĂ„l som base for tiden, enten stekt, eller bare rĂ„ fra posen slik den er â det smaker forholdsvis nĂžytralt, men gir litt mer tyggemotstand enn den gamle kjenningen Isberg-salaten. Spinat er ogsĂ„ bra helt topp, som jeg brukte i dag.
- Tenk at bollen din skal bestĂ„ av bĂ„de proteiner, fett og karbohydrater (med mindre du holder pĂ„ med en eller annen weird diett â isĂ„fall, you are on your own). Dette er en av de tingene jeg liker best â med #inabowl-tankegangen velger jeg rett og slett bare den proteinkilden, fettkilden og karbkilden jeg har mest lyst pĂ„ den dagen, og mikser det hele sammen. Deretter spicer jeg det hele opp med de grĂžnnsakene jeg har lyst pĂ„, gjerne en base, som grĂžnnkĂ„l, pluss to til fire til.
- Tenk at du kan bruke bÄde varme og kalde ingredienser. Slik jeg ser det er det inget problem Ä kombinere nystekt laks med kalde grÞnnsaker, varme poteter sammen med roastbeef fra ferskvarediske, etc. Feel free! Det bidrar bare til Ä gjÞre bollen mer spennende ?
- Tenk knasende. Bollen din fĂ„r definitivt en ekstra touch med noe ekstra knasende oppi, som gulrĂžtter, frĂž eller nĂžtter. Personlig har jeg en hangup for salte peanĂžtter at the moment â den knasende konsistensen er perfekt, og det ekstra saltet er superdigg.
- Tenk dressing. Da mener jeg ikke den typiske thousand island-dressingen altsÄ, hell to the no. Bare noe du kan drysse over som bidrar til Ä gi bollen din en eksta touch. Gjengangere hos meg er soyasaus, Teriyaki-saus, et par spiseskjeer kesam eller lettrÞmme med knust hvitlÞk, salt og pepper, guacomole, Dijon-sennep⊠valgene er mange.
Dagens bolle ble uten dressing, men med avocado og litt godt krydder gjĂžr det ikke noe. HĂ„per du ble inspirert til Ă„ mekke deg flere supersunne og nĂŠringsrike boller denne hĂžsten?