Sunn fast food i en fei ?

Velkommen til dagens #matmandag?

Som jeg nevnte i går har jeg i det siste hatt et kosthold som er litt på bætur til meg å være.

Skippe frokost, lunsjer på farta, supercravings når jeg kommer hjem, bryllup, fest og vin i Frankrike, pizza og annen rask mat i farta, to, tre proteinbarer i løpet av en dag.. det er ikke sånn at jeg kjører meg helt i grøfta, men jeg vet så godt at jeg føler meg aller best når jeg spiser mat som gir næring til kropp og sånn, og som er helt i tråd med det jeg liker å få i meg. Når jeg går bort ifra den filosofien merker jeg raskt at det påvirker meg, og derfor ønsker jeg også komme meg tilbake dit så fort som mulig – starting today?

Så, etter en morgentur i herlig høstsol mekket jeg i dag en fantastisk brunsj, som enkelt og greit var en stor bolle med masse digg oppi – dette spiser jeg til lunsj i 9 av 10 tilfeller når jeg har hjemmekontor, og får alltid spørsmål om oppskriften på disse salatbollene jeg stadig mekker.

Til dagens salatbolle trenger du.. 

 • 1/2 pakke linser
 • Noen buketter lett kokt brokkoli
 • Spinat
 • 1 avocado
 • 100 gram kylling
 • Èn håndfull spirer
 • Litt paprika, rødløk og mais (rester fra gårsdagens taco)

På Instagram i dag ser du en enkel video av hvordan jeg mekket sammen bollen – føler den rettferdiggjør denne retten bedre enn bildene jeg tok, haha?

Enkelt og greit fordeler jeg rett og slett disse ingrediensene i en bolle, og deretter krydrer jeg med salt, pepper og litt grillkrydder (guilty pleasure). Jeg syns det smaker nyydelig, og det gir meg en akkurat passe metthetsfølelse – det føles ut som mat som gir energi, og ikke tar, om du skjønner hva jeg mener?

Jeg har tidligere skrevet om mattrenden #inabowl, og uttrykt min kjærlighet for alt som kan puttes i en bolle og smake godt.

Ja, du skjønner tegninga. Dagens «oppskrift» er bare en av mange ting jeg kan mikse sammen i en bolle, men det er gjerne tingene under jeg har i bakhodet når jeg  mekker de.

 • Tenk at du skal blande litt forskjellige teksturer. Knasende og sprøtt om hverandre, slik at de ulike tingene i bollen skiller seg litt fra hverandre. Jeg liker å bruke grønnkål som base for tiden, enten stekt, eller bare rå fra posen slik den er – det smaker forholdsvis nøytralt, men gir litt mer tyggemotstand enn den gamle kjenningen Isberg-salaten. Spinat er også bra helt topp, som jeg brukte i dag.
 • Tenk at bollen din skal bestå av både proteiner, fett og karbohydrater (med mindre du holder på med en eller annen weird diett – isåfall, you are on your own). Dette er en av de tingene jeg liker best – med #inabowl-tankegangen velger jeg rett og slett bare den proteinkilden, fettkilden og karbkilden jeg har mest lyst på den dagen, og mikser det hele sammen. Deretter spicer jeg det hele opp med de grønnsakene jeg har lyst på, gjerne en base, som grønnkål, pluss to til fire til.
 • Tenk at du kan bruke både varme og kalde ingredienser. Slik jeg ser det er det inget problem å kombinere nystekt laks med kalde grønnsaker, varme poteter sammen med roastbeef fra ferskvarediske, etc. Feel free! Det bidrar bare til å gjøre bollen mer spennende ?
 • Tenk knasende. Bollen din får definitivt en ekstra touch med noe ekstra knasende oppi, som gulrøtter, frø eller nøtter. Personlig har jeg en hangup for salte peanøtter at the moment – den knasende konsistensen er perfekt, og det ekstra saltet er superdigg.
 • Tenk dressing. Da mener jeg ikke den typiske thousand island-dressingen altså, hell to the no. Bare noe du kan drysse over som bidrar til å gi bollen din en eksta touch. Gjengangere hos meg er soyasaus, Teriyaki-saus, et par spiseskjeer kesam eller lettrømme med knust hvitløk, salt og pepper, guacomole, Dijon-sennep… valgene er mange.

Dagens bolle ble uten dressing, men med avocado og litt godt krydder gjør det ikke noe. Håper du ble inspirert til å mekke deg flere supersunne og næringsrike boller denne høsten?

 

 

Flere
Artikler