Superfrokosten jeg sverger til

Noen beskriver de som den sunneste maten på jorda. At de kan gi deg en god, næringsrik kickstart på dagen, det er det ingen tvil om! Hele egg er nemlig noe av det mest næringsrike vi kan spise – næringen i et egg bidrar for eksempel til at en enkel celle blir forvandlet til en liten babykylling. Og jeg vet, det er en nasty sammenlikning, men det sier jo i stor grad noe om hvor næringsrikt det faktisk er, eller hva? Dagens #matmandag vies til egg som frokosttips. Egg er proppfulle med vitaminer, mineraler, kvalitetsprotein og sunt fett, for å nevne noe.

 

Selv elsker jeg å starte dagen med min faste eggedose, fordi…

  • De gjør det lett å supplere med gode grønnsaker. Egner seg bedre med grøntfor ved siden av stekte egg enn en søt yoghurt med müsli. Da er det også lettere å oppfylle Helsedirektoratets anbefalinger om minst fem porsjoner grønnsaker, frukt og/eller bær hver dag.

eggi

 

  • Det er enkelt å slenge sammen på morgenkvisten. Ønsket antall egg stekes i panna.. ferdig. Helt gull, og det frigjør plass i topplokket til andre ting og gjøremål. I like! Egg kan jo også varieres i det uendelige, på brødskiver, omelett, i speltlomper, you name it. Men jeg holder det altså sabla enkelt.
  • De hjelper meg til å starte dagen med en god dose protein. Vi trenger alle protein, spesielt når man trener mye, og målet er å bli sterkere. Mine fire egg til frokost gir meg litt over 20 gram protein, som er helt supert i ett måltid. I tillegg regnes protein fra egg til å være «gullstandaren» innen protein,
  • Jeg blir småsvimmel og dårlig om jeg spiser noe med mye karbohydrater, som brødskiver eller havregrøt. Jeg gjorde nemlig en selvkomponert test en gang, inspirert av Børge Fagerli, der jeg tre dager på rad spiste noe karbohydratrikt til frokost, og de tre andre dagene spiste jeg, nettopp, egg. Jeg følte meg så mye bedre etter eggefrokosten, og har siden da fortsatt med det. Her er vi alle veldig forskjellige – noen funker best når de får i seg en god porsjon havregrøt før de tar fatt på dagen, andre funker bedre på smoothies, en lett yoghurt og heller en større lunsj.. masse muligheter. Fasiten her ligger hos deg – prøv å kjenne etter hva som får deg til å føle deg best, og som gir deg en super start på dagen.  Merk at jeg spiser mer enn nok karbs i løpet av dagen sånn ellers, med en fri flyt av poteter, ris, pasta, grønnsaker og kornprodukter. Enkelt og greit spiser jeg mer karbs de dagene jeg trener. Da har jo motoren fått kjørt seg litt ekstra, og det er logisk å fylle på med litt ekstra drivstoff.
  • De holder meg mett. Lenge. Fordi de er såpass næringsrike, med et stort spekter av det kroppen trenger for å være glad, er de også mettende. Protein i kombinasjon med sunt fett er tilfredsstillende og mettende, og gjør at jeg har null problemer med å holde meg blid, fornøyd og tilfreds frem til lunsj.

 

eggy wee

 

Et lite frokosttips, rett og slett, om du sliter med å finne ut hva du skal starte dagen med. Ofte lager jeg også noen egg ferdig dagen før, har det i en boks og tar det med meg på jobben og spiser der, om tiden ikke strekker til på morgenkvisten. Om hvorvidt dette er noe som passer for deg gjenstår jo å se. Det finnes mange grunner til å starte dagen med egg, på samme måte som det finnes mange grunner til å starte dagen med noe helt annet. Avgjørelsen ligger hos deg.

Forresten, i dag er det siste dagen i oktober, og dermed siste mulighet til å benytte seg av early bird-tilbudet på min kickstart i januar 2017.

Ah, som jeg gleder meg!

skjermbilde-2016-10-19-kl-13-05-48

Du kan lese mer om kickstarten HER. Kort sagt er målet å lære deltakerene om fysisk og mental trening, samt kosthold, og på den måten gi de de verktøyene man trenger for å kunne «operere som sin egen PT». I dagens «informasjonsoverflod» er man avhengig av å kjenne seg selv og hva man vil for å kunne ta ansvar for sin egen kurs og egne målsetninger. For all del, PT-tjenester, webcoaching og annen ekspertise innen trening har absolutt sin plass, og er et viktig hjelpemiddel når man ønsker å oppnå ulike målsetninger. Når det er sagt – aller først må du kjenne deg selv! Du må vite hva du selv ønsker, trenger og motiveres av, før du legger din egentrening og utvikling i hendene på noen andre.

 

På denne workshopen får du blant annet…

skjermbilde-2016-10-31-kl-11-22-07 skjermbilde-2016-10-31-kl-11-22-12 skjermbilde-2016-10-21-kl-16-10-14

Prisen vil egentlig ligge på 5599 kr, men med early bird-tilbudet får du hele 699 kr i rabatt.

Alle som sender meg mail med ønske om mer informasjon innen 1. november kan benytte seg av tilbudet i opp til to dager etter at jeg har svart på mailen din. Det er så digg å vite at man er med på et eller annet sporty som starter opp etter en festsesong med mye mat, kos og moro. Erfaringsmessig trenger man et lite, motiverende spark i baken for å komme skikkelig i gang igjen, og ja.. dette er et realt spark i baken – et kunnskapsrikt, motiverende spark som ikke bare varer noen dager, et par uker eller noen måneder – men hele livet.

Håper jeg hører fra deg 😀

 

Kilder brukt i dette innlegget

Flere
Artikler