Trådløs trening? Test av Miiego høretelefoner

Som jeg nevnte tidligere denne uken har jeg fått teste Miiego sine høretelefoner, som alle er spesialdesignet for sport og trening. De er alle trådløse høretelefoner med Bluetooth, som gjør at du kan spille av musikk og annen lyd uten ledninger. Det er ganske digg. Jeg har testet et par, mens min journalistkollega Ane har testet et annet. Den tredje modellen, på disse bildene, har redaksjonssjefen i ShapeUp testet. MEN, hun er ute i permisjon, så jeg må purre litt mer på hennes tilbakemeldinger 😉

Meg og Ane på jobb for ShapeUp for cirka et år siden :-)
Meg og Ane på jobb for ShapeUp for cirka et år siden 🙂

Ane jobbet i ShapeUp tidligere, og har frilanset for oss leenge. I tillegg er hun sportyspice, med en forkjærlighet for løping.

Hun testet modellen AL5 Perform, som ha veiledende pris 849 kr, og selges hos miiego.no og treningspartner.no.

image

image

Hun har følgende å si om denne modellen…

Plusser +

  • God lyd, man hører lite av det som skjer rundt seg.

– Når jeg testet høretelefonene ble det kjørt en løpetime på senteret samtidig som jeg trente, med dundrende og plagsom høy musikk (for de som ikke er med selv). Med høretelefonene hørte jeg ingening!

  • Sitter godt på øret

– Jeg har løpt med de 5-6 ganger, og de sitter like godt på ørene om du løper langkjøring eller intervaller i høyt tempo.

  • Må lades, men de har tilsynelatende god batteritid.

– Når jeg testet de brukte jeg de over syv timer tilsammen, og trengte ikke å lade de underveis. 

Minuser –

  • Får litt vondt i øret etter å ha hatt de på lenge.

– Man kan få vondt av bøylen som ligger over/bak øret om man har de på lenge. Jeg kjente det etter typ 45-60 minutter på mølla.

Jeg testet modellen AL-7 Superior In-Ear. I motsetning til de Ane testet er dette bare plugger, uten noe form for feste utenifra. De koster 999 kr, henholdsvis hos miiego.no.

image

image

Jeg har testet de på ski nå i påsken, men har også brukt de mye til styrketrening hjemme.

Plusser +

  • God lyd, uten skurring eller andre forstyrrelser

– Signalet er veldig bra, og jeg føler det er utrolig god lyd hele veien. Både i skiløypa og på treningssenteret med en del folk og bråk rundt meg stenger de ute det meste, både når jeg hører på treningsmusikk og lydbøker eller podcaster. 

  • Trådløse

– Dette sier seg jo litt selv, men det må sies. Det er superdigg å ha et par høretelefoner uten ledninger! Dermed slipper jeg også å feste mobilen (musikkavspilleren) et sted på kroppen. Jeg bruker mobilen til å logge styrkeøktene mine, så det at den kan ligge ved siden av meg når jeg trene er fantastisk. For meg gjør det treningsøkten langt enklere og mer effektiv. 

Minuser –

  • Litt vonde å ha på i lengden

– Den første halvtimen merker jeg ikke at jeg har de på engang, men etterhvert begynner jeg å kjenne at det verker en smule. På skitur brukte jeg de med noe som heter Ear-Buds, to plastikkdingser som skal holde proppene bedre på plass. Funket de første minuttene, før de etterhvert begynte å kjennes ut som typ.. Plastikkniver. Ikke digg. Jeg har eksperimentert med å feste høretelefonene på ulike måter, men blir ikke helt venn med passformen.

  • Tar lang tid å lade opp

– Jeg rakk å bruke opp batteriet (brukt de på cirka 10 treningsøkter), og da bet jeg meg merke i at det tok ganske lang tid. Men det er kanskje noe man må regne med når de har såpass god batteritid som de har. 

Jeg kommer ikke til å gi noe terningskast til disse, da jeg har lite å sammenlikne med. Men både jeg og Ane var enige om at begge modellene var helt supre, både konseptet med trådløse høretelefoner, god lyd og god batteritid. Men passformen var altså litt kranglete for oss begge. Husk at dette kun er våre personlige erfaringer da, en «skikkelig» og grundig test ville nok foregått på en litt annen måte. Men dette er ihvertfall slik vi opplevde det 🙂

Legg gjerne igjen en kommentar hvis det er noe du kunne tenke deg at jeg testet, eventuelt noen type produkter du har spørsmål rundt. Hvem vet, kanskje jeg har prøvd det 🙂

Nyt siste rest av påskeaftenen deres! 🙂

Flere
Artikler