Til deg som tror du ikke kan spise spaghetti og kjøttdeig til middag

Mange av oss treningsfolk får skrudde bilder i hodet – som at man ikke kan spise enkelte matvarer eller retter fordi det er «nei-mai».

Det stemmer ikke – alt med måte, og aldri glem at det som regel finnes smartere alternativer til opprinnelige oppskrifter. For eksempel dagens oppskrift – ganske så klassisk spaghetti- og kjøttdeig, men med noen små twister som gjør det hele til en smart og god middag for alle treningsfolk. Med trykk på god.

Denne er så god.

Retten er proppfull av protein, som er kroppens byggestener. Dette trenger man gjerne litt ekstra av om man er keen på mer muskulatur. Videre er det grønnsakspoeng å hente, fra både løk, hvitløk, chili og spinat, og om man vil kan man tilsette en haug av andre grønnsaker i karbonadedeigen. Jeg pleier å ha paprika hvis jeg har det i kjøleskapet. Karbohydrater får du fra spaghettien, som er et viktig drivstoff for oss som trener – ikke dropp det.

Så, her er oppskriften. Hvis den tar deg mer enn 20 minutter, så er du god. 

Du trenger (til 2 personer) 

 • Spinat
 • En stor rødløk, eller to små
 • 400 gram karbonadedeig
 • Spaghetti, så mye du selv har lyst på
 • Cruncha tomater på boks eller i papp
 • 1 chili
 • Et par fedd hvitløk (gjerne mer, men jeg hadde ikke)
 • Krydder av eget ønske – jeg bruker salt, pepper, chili og et som heter Pasta Rossa)

Slik gjør du 

 • Begynn med å sette på vann til spaghettien.
 • Imens det koker opp kan du hakke opp løk, hvitløk og chili.
 • Deretter begynner du å steke karbonadedeigen. Når den begynner å nærme seg gjennomstekt tilsetter du løken, hvitløken og chilien.
 • Spaghettien er sikkert klar til å puttes oppi vannet innen nå.
 • Når karbonadedeigen er nesten ferdigstekt kan du tilsette tomater og krydder.
 • Skru ned varmen, og la dette putre til spaghettien er ferdig.
 • Og voilá – herligheten er ferdig.

Som du ser tar jeg som regel spinat i bunnen, før jeg lesser på med alt det gode. Oljen du ser over er trøffelolje, som smaker himmelsk. Man trenger bare noen dråper, og vips, så har man en mer eksklusiv smak på det hele. I love it!

Dette var altså gårsdagens middag?

Forhåpentligvis gir den meg masse fuel til treningsøkten jeg hvert øyeblikk skal fullføre. Det blir en klassisk styrkeøkt for hele kroppen, og hvis jeg har energi i kroppen, så drar jeg på litt ekstra – jeg setter meg nemlig på flyet hvert øyeblikk, og turen går, som jeg snakket om, til Roma. Vi blir i Roma onsdag og torsdag, før vi på fredag setter snuta mot Toscana og bryllupet til noen venner av oss. Herre jemini, som jeg gleder meg. Jeg delte jo blant annet disse tre kjolealternativene på Instagram for en tid tilbake, der den gule deefinitivt fikk flest «stemmer». Vel, det ble ingen av disse.. jentene på Fjong rådet meg til å gå for noe enda fjongere, så da gjorde jeg det, hehe.

Dere skal seff få se kjolevalget på den ene eller den andre måten – men det blir ikke før på lørdag, så inntil da blir det feriebloggings her inne, og muligens litt mindre aktivitet enn vanlig. Men kjenner jeg meg selv rett kommer jeg og Huaweien min til å gå bananas med bildeknipsingen i selveste Roma, og jeg kommer til å trenge et sted å publisere de, hehe.

Roma-Vlogg skal også mekkes, men den kommer ikke før neste søndag igjen. Ooookei, nok prat. Spis spaghetti og karbisdeig til middag i dag, den er supergod.

Vi blogges fra Roma, fintfolk?

 

Flere
Artikler