VIDEO: Min faste 15 minutters stretchingrutine

God søndag, fintfolk. 

Som jeg skrev i går har jeg ikke mekket noe vlogg denne uken, men når jeg sto opp i dag tidlig og skulle gjennomføre min mer eller mindre faste stretchingrutine, så tenkte jeg at søren heller, noe videoinnhold klarer jeg jo å mekke. Så jeg prøver meg frem med litt «real time»-innhold, der dere får være med på stretchingrutinen i sin helhet.

Og hvorfor stretching tenker du kanskje? 

  • Å strekke seg på morgenen er jo ganske så vanlig – det er en automatisk refleks hos mange. Dette er det mange grunner til. Blant annet er det kroppens naturlige måte å vekke systemet på, etter mange timer i fullstendig ro, helt uten aktivitet i muskulaturen.
  • En god strekk om morgenen øker blodsirkulasjonen i kroppen, og gjør deg mer fleksibel og klar for aktivitet og bevegelse. Jeg syns denne YouTube-videoen forklarte det hele bra.
  • Det gjør det lettere å starte dagen «på riktig måte». Du gjør noe bra for deg selv, du starter dagen med et valg som er bra for deg, og du kjenner deg bedre etterpå – alle disse tingene kan motivere deg til å ta gode valg resten av dagen også.
  • Du trener bevegelighet og mobilitet, som er overførbart til all annen trening, spesielt styrketrening der et godt bevegelsesutslag er ønskelig for maks treningseffekt.

Et par ting du må huske på om du skal gjøre dette.. 

  • Jeg er ingen yogainstruktør, og selv om det kanskje er noen elementer fra yogaverdenen så har dette ingenting med yoga som konsept å gjøre. Dette er rett og slett min personlige stretchingrutine som jeg tyr til når jeg føler det trengs.
  • Det finnes ingen regler. I videoen prøver jeg å ha en viss systematikk på det hele, men sånn egentlig handler det kun om å sette av 10-20 minutter før dagen starter, til å ha litt alenetid med kroppen, vekke den opp, og ikke minst løse opp maskineriet i sin helhet.
  • Ha med deg pusten hele veien, og prøv å tenke at du underveis skal fylle kroppen med så mye oksygen som mulig. Dette gjør det både enklere å komme dypt inn i strekkene, men gir også kroppen og pusteapparatet en fantastisk start på dagen. Som vi alle vet er oksygen en livsnødvendighet som hver eneste celle i kroppen er avhengig av – jo mer, jo bedre.
  • Om det er første gangen du gjør noe liknende, ikke fortvil – kroppen vil kjennes stiv og forknytt ut, spesielt på morgenen. Men jeg kan love deg at det vil bli bedre om du evner å gjøre det med forholdsvis jevne mellomrom.
  • Denne rutinen må selvfølgelig ikke skje på morgenen, og kan like gjerne passe inn midt på dagen, etter en treningsøkt eller før du skal legge deg.

Jeg håper du tester, for virkelig, det er en så deilig måte å starte dagen på.

For min del hopper jeg rett fra senga og inn i digge klær, henter meg et megastort glass med vann, gjerne med sitron om jeg har mulighet (fordi det smaker enda bedre), og setter i gang. Ikke gjør det hele noe mer vanskelig eller tidkrevende enn det trenger å være, bare innstill deg på å stå om 30 min tidligere, eller gjør det i helgene, når du har god tid.

Og om min rutine ikke falt i smak, test ut en av de under, som jeg også fra tid til annen varierer med?

Ha en nyydelig, deilig søndag dere ?

Flere
Artikler