Utendørsøkta jeg sverger til – motbakkeløp med staver

I samarbeid med SWIX

Som jeg nevnte i dette innlegget har tur- og treningsgleden min fått et ekstra spark i rumpa denne høsten, takket være et samarbeid med SWIX og ikke minst hashtaggen #SWIXLife på Instagram. I dag avsluttes konkurransen, og de to siste vinnerene står nederst i dette innlegget. For meg er det viktig å avslutte med stil, og jeg deler derfor en av mine favorittøkter å gjøre utendørs. Den er uten tvil preget av skisesongen vi har foran oss, som jo er helt i tråd med dagens samarbeidskompis, SWIX.

swiq naert

I mitt eget hode kaller jeg økta «Johaug-intervaller», så derfor velger jeg å kalle den det her på bloggen også, hehe. 

For før jeg vet ordet av det kløner jeg meg jo avgårde i skisporet. Jeg har planer om å slå fjorårets tid i dette skiløpet (les mer om fjorårets gjennomføring HER). I tillegg har jeg et løpende mål om å holde følge med mannen sånn generelt sett på ski – dermed er det smart å begynne tidlig, både med skitrening, men i tillegg for min del – mer utholdenhetstrening.

Intervaller i motbakke med staver er perfekt!

Jeg har en evig lang bakke jeg trener i, og økten går som følger…

  • Oppvarming rask gange med staver 10-15 minutter
  • Hoveddel 1: Løper så raskt jeg klarer i en bakke som er cirka 50 meter lang, og går rolig ned igjen. Dette gjentar jeg 6 ganger.
  • Hoveddel 2: Etter en god pause går jeg over på tidsstyrte intervaller, der jeg løper i ett minutt, hviler i ett minutt, og gjentar dette 4-8 ganger – her kjenner jeg litt på dagsformen og hva jeg orker.
  • Nedkjøring: Roer meg ned litt, før jeg gjennomfører disse to øvelsene. Deretter avslutter jeg med rask gange med staver til jeg er hjemme igjen.

Denne økta er helt konge! Anbefaler deg å teste løp i motbakke med staver altså, det er en super variasjon til vanlig motbakkeløp. Ikke minst er det særdeles overførbart til langrennsformen.

Jeg har i flere uker hatt en konkurranse gående, der alle som har delt sitt eget treningsturbilde på Instagram, med hashtaggene #PTPia og #SWIXLife, har vært med i konkurransen om å vinne sitt eget sett med SWIX Flow Superundertøy. Jeg har testet dette superundertøyet de siste ukene, og i mine øyne passer dette ypperlig til alle typer aktivitet, trening og bevegelse i frisk luft. Det er i et lett, pustende materiale som transporterer fuktighet bort fra huden. I tillegg tørker det raskt, som for min del er svært positivt – avslappende turglede eller ei, jeg svetter som en sil så fort noen sier aktivitet. Du kan lese mer om superundertøyet HER.

I dag avsluttes konkurransen (buhuu), men jeg håper at vi alle kan fortsette å spre treningsglede på sosiale medier – det er jo så fantastisk! Jeg stoler på at ihvertfall mest ihugga av oss fortsetter å dele sprekisbilder – de siste vinnerene i konkurransen er @renatepollen og @inrgridstrom – grattis jenter!

swixlife

Og grattis til alle dere som har deltatt. Dere vant kanskje ikke noe superundertøy denne gangen, men dere har allerede noe av det fineste vi kan eie – trenings- og turglede! Og om du ikke stakk av med seieren denne gangen kan superundertøyet kjøpes hos alle G-Sport-butikker i hele landet. 

Ha en herlig, aktiv, sporty søndag! I skrivende stund sitter jeg og Maren på Jernbanetorget, og hvert øyeblikk er vi på plass på NIH. Siste dag på Convention står for tur 😀

Flere
Artikler