En utstyrsfri Tabata-økt du kan teste – perfekt til hjemmetrening!

Du trenger altså null utstyr, kun bra musikk, en stoppeklokke og litt stå på-vilje. Perfekt i finværet dere har hjemme i Norge nå! Økta har mest fokus på pust og pes, men samtidig er arbeidsintervallene så korte at du klarer å gi full guffe fra start til slutt. Store deler av gjengen her kjørte den i dag, og vi kom oss igjennom, alle som én. Det betyr at du også gjør det samme, om du bestemmer deg for det?

I love it! Og det håper jeg du kommer til å gjøre også? Takk til Sølve for en fantastisk time – idiotenkelt og effektivt, just how I like it. 

Oppvarming

Kjør hva du vil, så lenge du får opp varmen i kroppen. Vi lekte sisten og litt andre greier, hehe.

Hoveddel

Du jobber altså etter Tabata-prinsippene, som vil si 20 sekunders arbeid, 10 sekunders pause. En «bolk» varer i fire minutter, det vil si åtte arbeidsbolker før du kan ta en hakket lengre pause. Deretter går du videre til neste bolk, og tilsammen har du seks bolker.

Bolk 1

20 sek knebøy med hendene bak hodet

10 sek pause

20 sek Mountain climbers

X 8, det vil si fire ganger på hver øvelse

Bolk 2

20 sek push ups på tær eller knær

10 sek pause

20 sek Lengdehopp fremover (øvelsen dere ser på 1.11 i videoen)

X 8, det vil si fire ganger på hver øvelse

Bolk 3 

20 sek gående utfall

10 sek pause

20 sek Shuttle runs

X 8, det vil si fire ganger på hver øvelse

Bolk 4 

20 sek situps

10 sek pause

20 sek skøytehopp fremover

x 8, det vil si fire ganger på hver øvelse

Bolk 5

20 sek høye kneløft (her gjorde vi et eller annet merkelig dansemoove i høyt tempo som jeg ikke klarer å forklare, haha. Høye kneløft will do the job aswell!)

10 sek pause

20 sek diagonalhev

x 8, det vil si fire ganger på hver øvelse

Bolk 6

20 sek Shuttle runs

10 sek pause

20 sek … litt lengre Shuttle runs.

x 8, det vil si fire ganger på hver øvelse. På den siste bolken kjørte vi altså sprinter på begge 20-sekunderene.

Helt super økt, deilig å ikke bruke noe utstyr, og du får virkelig kjørt deg.

Ellers – nok en superduper dag er forbi her i sydenland, bedre kjent som Kypros. Høhø. Her er klokken snart ti, og jeg og min roomie Stine Hartmann vandrer nok inn i drømmeland ganske så snart. Dagen i dag startet med en kaffekopp for min del, før jeg hadde en økt for gjengen. Bootcamp sto på agendaen, og jeg satte sammen en nydelig, lite sirkel, if I may say so myself – etter en god oppvarming sto blant annet fremoverlent roing med vektskive, skulderpress, dekkvelt og frivendinger på agendaen, for å nevne noe. Gjengen jobbet som helter hele veien igjennom, og det var en supermorsom time å ha. Gleder meg til neste! Etter timen min var det seff klart for en stor frokost, før jeg brukte noen timer på å rusle rundt i nabolaget, med musikk på øret og sekken på ryggen. Deilig å orientere seg litt når man er på en ny plass veit dere (sa Pia, 80 år, hehe).

Takk til Sølve Sundrehagen, helten min, som kom mye tidligere enn han trengte for å knipse bilder av meg og timen min. Takk for at du av deg selv gjør de tingene jeg syns det er for kleint å spørre om Sølve?

Deler av frokosten ser dere under her, men måtte seff runde av med litt tørket frukt, kaffe og havregrøt. En av mange regler når et er buffet som gjelder – alltid flere runder. 

Etter sightseeingen ble det noen timer på solsenga (halleluja), før det var på´n igjen. Da kjørte Sølve Tabata-timen dere ser over her, som virkelig satt som et skudd – derfor jeg ville blogge om den. Når jeg trener Tabata liker jeg forresten noen ganger å trene etter YouTube-filmer som dette. Der er liksom stoppeklokka innbakt i videosnutten, det liker jeg. Jeg og Sølve avsluttet dagen med en halvtimes avspenningsøkt med massasjerulle og dynamisk stretching, mens noen stakk på yoga. Og noen stakk i dusjen – her gjør man som man vil?

Avslutter dette innlegget med timeplanen for morgendagen, og sier på gjensyn i morgen – da er det «treningsuka som gikk» på agendaen, i tillegg til litt annet hjemmetreningssnadder på min Facebook-side. Sjekk den ut her og trykk gjerne «like», så får du med deg det som skjer?

… og snappen er seff med meg som aldri før når jeg gjør artige greier som dette. Jeg har det fiffige navnet «Piapiapiapia», da jeg enda ikke veit hvordan jeg bytter det, haha.

Håper dere har en nydelig lørdags kveld ?

Flere
Artikler