Hvorfor er varige livsstilsendringer så vanskelig?

I samarbeid med RAW Trening

Når jeg søker på «how to make body change» på Google får jeg opp hele 703 000 000 treff. Helt i toppen får jeg åtte konkrete tips til hvordan jeg kan gjøre nettopp dette, og de virker alle mer enn innafor – stopp å spise når du er mett, drikk masse, la bevegelse være noe av det første du gjør når du står opp, planlegg måltidene dine.. ja, du vet – tipsene og informasjonen de fleste av oss kjenner til, men som av en eller annen mystisk grunn ikke alltid er like lett å praktisere.

Varige livsstilsendringer er på ingen måte umulig.. men garantert mer utfordrende enn hva dr. Google prøver å fortelle oss. 

Dette irriterte meg grønn når jeg «bare» jobbet som PT. Jeg jobbet tidvis med kunder som så gjerne ville, men de fikk det ikke til. En ting er sikkert – det hjelper ikke å trene med en PT i 50 minutter, to til tre ganger i uken, om man ikke har god koll på andre, vesentlige, ting. Som spisevaner. Søvnrutiner. Miljø i hjemmet. Stressnivå. Mental tilstand. Eget fokus. Egen motivasjon. Målene du strekker deg mot. Måten du snakker til deg selv på. Du veit – vaner og rutiner som gjør deg til den du er.

Ofte ser man at en PT og en kunde kan jobbe sammen på en måte som gjør at kunden blir motivert til å gjøre noe med også disse tingene, og da kan ting skje. Men om du konsekvent (og ubevisst) fyller hverdagen din med ting som jobber imot målet ditt, selv om treningen med PT´en jobber mot målet ditt.. så ser det mørkt ut. På kort sikt får du kanskje resultater – men på lang sikt, som er ensbetydende med suksess i mine øyne, er det for mange nødvendig å gå grundigere til verks, da spesielt med eget topplokk.

Det var nettopp dette som motiverte meg til å bli mental trener, og målet har hele veien vært å kombinere fysisk og mental trening. Dette, i kombinasjon med en god dose egenerfaring- og eksperimentering, gjør at jeg nå føler jeg har et og annet å melde når det kommer til livsstilsendringer. Varige livsstilsendringer, that is. Kortvarige endringer er i mine øyne samsvarende med en kortvarig lykke og mestring, som gjør at du faller om mulig enda hardere når suksessen avtar, og gamle vaner og rutiner sniker seg inn igjen.

Been there, done that.

Vellykket endring = varig endring = måloppnåelse og resultater som varer.

Dette skal jeg snakke mer om når Cecilie Ystenes og RAW Trening arrangerer jentecamp på Vestlia Resort på Geilo 15.-17. september. Da skal jeg nemlig holde et foredrag i dette med «varige livsstilsendringer», og prøve å gjøre oss alle litt klokere på hva som kreves av oss for å få til det vi ønsker. Jeg sitter ikke på noe fasitsvar (usikker på om det egentlig finnes), men at du kjenner viktigheten av bevisstgjøring, gode valg og mestringsfølelse etter dette foredraget, det kan jeg garantere. Ikke minst skal du vite hvordan du kan gå i gang med denne prosessen selv, uavhengig av noen andre enn.. deg selv. As it should be.

Helgen i sin helhet er for deg som er keen på en weekend proppfull med inspirasjon, bevegelsesglede, yoga, mentalt påfyll og hygge med likesinnede. Det blir foredrag i mental styrketrening med Cecilie Ystenes, og Siri Abrahamsen forteller oss hvordan vi ikke bare kan tenke hverandre gode, men faktisk gjøre det. I tillegg er trenerteamet vårt fra RAW på plass for å gi deg annen variert trening – alt fra yoga til bakkeintervaller er på agendaen.

Aktivitetshelger som dette er jeg så heldig å ha som en del av jobben min – men om jeg ikke hadde hatt det håper jeg jeg tidlig hadde funnet ut hvor stor verdi det har for min egen inspirasjon og motivasjon. I hverdagen er man ikke nødvendigvis omringet av mennesker som brenner for kosthold, trening og velvære på samme måte som man selv gjør, og da er det smart å oppsøke arenaer der du får dette påfyllet, omringet av mennesker som ønsker det samme. Denne helgen kombinerer vi jo også fysisk og mental trening, som dere vet ligger mitt hjerte nært – en real superpakke.

Fyr løs om dere har spørsmål, så håper jeg jeg ser så mange som mulig av dere – snakk om digg kickstart på høsten! 

Flere
Artikler