VIDEO: Null kjøtt, grønnsakspoeng og proteiner i en enkel ferdigrett

I samarbeid med Fjordland

Overraskende mange har fått med seg mitt lille prosjekt om å teste ut en hverdag med mindre kjøtt, og selv om dette hovedsakelig var noe jeg puslet med når jeg ble syk for noen måneder siden (blant annet magetrøbbel, som gjorde at jeg trivdes best med å spise noe lettfordøyelig) er det fortsatt noe jeg har med meg i hverdagen. Kikerter, fisk, mer egg, bønner og linser er alle ypperlige proteinkilder, og det trengte jeg å få øynene litt mer opp for.

Det virker som om det har skjedd et realt boom med vegetariske og veganske ferdigretter i butikkene i det siste. I en utopisk verden lager vi alle maten vår hjemme og rusler rundt med Tupperware-bokser, men det er jo ikke alltid like lett i praksis. Derfor var jeg ikke vond å be når Fjordland spurte om jeg ville teste deres nyhet Sunt&Godt Grønnsaksgryte. Jeg gikk for den meksikanske varianten, som også er vegansk. Den inneholder hele 82% grønnsaker, og er en kilde til protein. Ikke minst er det en smart løsning å ty til i farta, ved sene kvelder på jobb, eller bare når man ikke orker å mekke varmmat når man kommer hjem etter en lang dag.

For meg er noe sånt som dette også høyaktuelt når jeg reiser fra kontoret i Nydalen i 16-tiden, og videre til RAW Trening for å ha kunder utover ettermiddagen og kvelden. Det er digg med noe varmt og mettende, og jeg slipper unna med noe lett og enkelt når jeg kommer hjem i 21-draget.

Eller bare når jeg blir sittende på kontoret til både seks, syv og åtte, som i videoen, hehe. 

Du kan lese mer om Fjordland Sunt & Godt Grønnsaksgryter her.

Jeg har ikke smakt den indiske enda (denne kommer nemlig i både meksikansk og indisk smak), men det må jeg jo absolutt få gjort. I mine øyne er dette gode alternativer for oss alle, vegetarianere eller ei, da det er en fin mulighet til å komme opp i ønsket grønnsaksmengde også på travle dager. Om man ønsker mer protein kan man f.eks tilsette mer kikerter, ha med seg et par kokte egg hjemmefra som du popper oppi, kjøpe en tunfisk-boks på farta og blande inn, eller avslutte måltidet med en proteinrik dessert som Skyr, gresk yoghurt eller kesam?

Har noen av dere testet disse? Hva syns dere isåfall? Må jo være en veldig fin nyhet for veganere og vegetarianere der ute ?

Flere
Artikler