VIDEO: Så enkelt lager du hjemmelaget mandelsmør

Reklame i samarbeid med Elkjøp.no

De fleste av dere fine folk fikk kanskje med dere at jeg koblet av på kjøkkenet i sommer, i påvente av at ferien skulle bli sparket i gang. Det hele begynte med mekking av surdeigsbrød, som dere kan lese mer om her. Nå har jeg prøvd meg på litt andre, spennende greier – nemlig hjemmelaget mandelsmør. Til dette trengte jeg en rå blender, og testet i den anledning Kitchen Aid Artisan PowerPlus fra Elkjøp. Jeg har aldri helt klart å tro på at en blender kan gjøre disse steinharde nøttene til jevnt, flytende smør på bare noen minutter.. før nå.

Her kan du se med egne øyne – sjekk ut både oppskrift, blender in action og det endelige, fantastiske resultatet.

Oppskriften på mandelsmøret finner du i bunnen av dette innlegget. 

Denne blenderen er altså sabla kraftig, og knuser alt fra nøtter og isbiter til avocadosteiner og gulrøtter. Den lover et plettfritt blandingsresultat, uansett ingrediens. Den har tre programmer, «Suppe», «Smoothie» og «Juice», som gjør at man enkelt kan optimalisere prosessen når man mikser sammen ulike ting, og den kan varme opp f.eks suppe fra kald til varm på bare fem minutter. I tillegg har den et eget renseprogram, som kanskje var noe av det jeg liker aller best. Å vaske og rydde etter seg er jo et evig mas når man jobber med blender og x antall ingredienser, men det hele ble greit mye enklere når blenderen bare.. vasket seg selv, hehe. Hvordan den gjorde det ser du på slutten av videoen over. Ikke nok med det, blenderen har hele 10 års garanti – et godt tegn på at dette er et produkt liv laga, spør du meg.

Du kan kjøpe blenderen i nettbutikken til Elkjøp her, og der finner du også mer informasjon. Den finnes i rød, sort og sølv.

Frem til 31. august får du 500 kr avslag på blenderen på elkjop.no ved å bruke rabattkoden POWERPLUS.

Fyr løs med spørsmål her på bloggen om det er noe dere lurer på utover det som står der?

Mange har spurt meg hvordan blender jeg bruker når jeg mekker ulike smoothies osv, og etter å ha testet litt ulike varianter må jeg definitivt si at dette er favoritten. I tillegg ser den superfin ut, som gjør at jeg kan ha den stående fremme hele tiden.

Enklere blir det ikke – det liker vi!

Mandelsmør – slik gjør du 

Mandler er noe jeg bruker masse av, da som regel en neve her og der, i smoothies eller på havregrøt. De inneholder mye sunt fett, protein, fiber, magnesium og vitamin E – rett og slett en næringsbombe. Litt av dette hver dag hjelper meg til å holde meg mett lengre, og samtidig fylle kroppen med bra drivstoff. Jeg tror håper at dere med denne vloggen kan se med egne øyne hvor lett det hele faktisk er (!!), og dermed blir inspirert til å teste på egenhånd. Et glass på helsekosten koster tross alt mellom 80 og 100 kroner, mens mandlene du trenger for å mekke denne oppskriften koster, tja.. 20-30 kroner?

Du trenger… 

200 gram mandler

En kraftig blender

1-2 teskjeer kokosolje (valgfritt)

Litt vann underveis om du syns det trengs.

Slik gjør du… 

  1. Varm opp ovnen til 180 grader. Spre mandlene utover et stekebrett, og la de stå i ovnen i cirka 10 minutter, eller til de er gylne.
  2. Ta mandlene over i blenderen din (dobbeltsjekk at den er kraftig nok), og let it do it´s job!
  3. Etterhvert vil du se at fettet begynner å slippe fra mandlene, og sakte, men sikkert blir det til gyllenbrunt og superdigg smør. Mot slutten tilsetter du en teskje salt.
  4. Ta smøret over i et syltetøyglass eller liknende, og oppbevar det i kjøleskapet.

Nam altså! Dette anbefales, både fordi det er superdigg og sjarmerende å ha i kjøleskapet, men også fordi prosessen med å lage det er ganske så hyggelig. Jeg skal definitivt prøve å fortsette å gjøre dette selv om hverdagen er i full gang igjen. Håper du tester?

Og du.. husk at du får 500 kr i avslag på blenderen hos Elkjop.no ved å bruke rabattkoden POWERPLUS. Rabatten varer frem til 31. august.

Fiiin dag til deg?

 

 

 

 

 

 

Flere
Artikler