Fem øvelser jeg gjorde hver dag på ferie

Både hverdagen og de vanlige treningsrutinene er i full gang igjen her i heimen, men jeg vil ikke slippe ferien helt enda.

I og med at jeg hadde nettopp ferie fikk jeg jo ikke fortalt dere om de fem øvelsene jeg gjorde stort sett hver dag når jeg var bortreist, treningsfri eller ei. Jeg visste jo at det kom til å bli mindre trening enn vanlig, noe som var helt ok, men jeg liker samtidig å bruke tiden min, ferie eller ei, på å bli bedre i noe. 

Uten at det koster sånn aalt for mye.

Derfor valgte jeg meg ut fem øvelser jeg ville gjennomføre hver dag, både for å få inn litt hverdagsaktivitet, men også med en hensikt.

  • Håndstående til vegg

Jeg beveger meg sakte, men sikkert, inn i crossfitmodus igjen, og jeg har bestemt meg for at handstand push ups skal være fokusøvelsen min noen uker og måneder fremover. Jeg har hatt noia for å i det hele tatt sparke meg opp «på vanlig måte», så det var her jeg måtte starte. Før ferien var det sånn passe noia å gjøre det, men nå.. no problemo! Jeg begynte med å stå i cirka 25 sekunder x 3-4 sett, før jeg på slutten av ferien sto i 1 minutt, fire ganger. Nå som jeg er hjemme igjen implementerer jeg det i treningen min, og trener på å være trygg i posisjonen også når jeg er sliten og andpusten. Moro!

  • Sideutfall (også kjent som skøyteløperen for noen)

Utfall til siden er en fantastisk måte å jobbe med mobiltet lysken og hofta, og er en fast oppvarmingsøvelse for meg når jeg skal gjøre knebøy og markløft. I tillegg gir den god kontakt med rumpa når du evner å fordele vekta riktig. Disse to elementene sammen er fine å opprettholde, spesielt når det er en stund til man skal trene tradisjonell styrketrening igjen. Derfor gjorde jeg 20 reps av denne hver dag, 10 på hver side.

  • 100 knebøy

Hver dag gjorde jeg 100 knebøy. Jeg jobber stadig med å bli råere på å ha et godt spenn i kroppen når jeg gjør knebøy, noe som blir ganske slitsomt å gjøre med 100 knebøy på rappen. Hovedmålet er å holde hofta under overkroppen hele veien, presse knærne ut, holde overkroppen oppreist, og kjenne at du fordeler vekta godt over hele foten. I tillegg gav den meg litt pust, puls og varme i kroppen, som er et fint avbrekk på en hvilken som helst feriedag.

  • Pike push ups

Denne følger opp øvelse nummer 1, og gjør at jeg kan trene på handstand pushups uten å «ta den helt ut». Jeg gikk for 6-12 reps-ish x 3 hver dag.

  • Liggende hollow rock

Å holde spennet i kjernen og kroppen er viktig ved all slags trening og bevegelse. I denne posisjonen må man jobbe mer og mer med kjernen jo lengre ned man kommer med beina, slik at spennet ikke slipper opp – akkurat som om man gjør ved pullups, baseøvelser, løping, etc. Jeg lå her i tja, cirka 45-60 sekunder, og gjentok to til tre ganger.

Dette gjorde jeg ikke fordi jeg følte jeg måtte.

Jeg gjorde det fordi vi hadde en, faktisk flere, fantastiske terrasser til disposisjon, jeg gikk i komfortable klær eller bikini hele dagen, og jeg hadde masse tid til rådhet. For meg er det lite som slår følelsen av å jobbe seg nærmere noe, og jeg vil ikke legge den helt fra meg selv om jeg er på ferie. Jeg trenger å gjøre noe, for å koble av fra noe annet.

For meg funket dette utmerket, og det er digg å sitte her nå etter ferien og vite at håndstående-posisjonen sitter langt bedre nå enn hva den gjorde før ferien?

Handstand pushups, I´m coming for you (i mitt eget, deilige snegletempo)!

 

 

Flere
Artikler