De 10 beste tipsene til å komme seg over dørstokkmila

Husker dere videoen fra forrige uke, der jeg i samarbeid med Carmex viste deg mine tre beste tips til hvordan vi alle kan komme oss over dørstokkmila? Hvis ikke, sjekk den ut her, eller i bunnen av dette innlegget. 

Og henda i været de som kjenner seg igjen, haha?

Vel, jeg ba også om deres tips tilbake, både på Snapchat, Instastory og her på bloggen. Og fy fasan feoball, det fikk jeg! Tusen millioner takk for alle bidragene deres – det er rein luksus å kunne sitte her nå og sette sammen disse tipsene. Jeg har riktignok ikke tatt med absolutt alle, da mange av dere gjengav de samme tingene (of course, det er jo grenser for i hvor stor grad vi kan finne på hjulet på nytt), men tatt ut de jeg syns var aller mest relevante.

Så her dere, er de 10 beste tipsene til hvordan vi alle kan komme oss over dørstokkmila denne høsten, uke etter uke, helt til våren er her igjen? TAKK!?

  • Få treningen unnagjort så tidlig som mulig på dagen. 

Mange av dere påpekte at viljestyrken er på topp på begynnelsen av dagen, og det er helt riktig – da har vi ikke rukket å bruke den opp på alt det som tar krefter fra oss i løpet av en hverdag. Om det er gjennomførbart, prøv å få unnagjort treningen på morgenen, slik at du har hele dagen til å både nyte følelsen av å ha trent, samt dagen i seg selv.

  • Skape en etter trenings-gulrot for deg selv. 

Så enkelt, men så effektivt; ha en liten gulrot som du lover deg selv, i form av en digg middag, en deilig kopp te, litt godis, Netflix and chill.. hva vet vel jeg. Noe du unner deg selv som en klapp på skulderen etter å ha gjennomført.

  • Ha sabla god spilleliste!

Kommer ikke utenom denne her ass – forskning har vist at musikk er både et effektivt verktøy mot mer motivasjon til å gjennomføre fysisk aktivitet, samt bedre prestasjon når du først er i gang. Bruk litt tid på å sette sammen spillelister som virkelig trigger deg, så blir det hakket lettere å komme seg over dørstokken.

  • Gjør det du VIL.

Denne funker hver gang for meg, og ble nevnt på Facebook av Kristine Paulsen; selv om styrke står på agendaen, kjør på med en løpetur om det er det som frister akkurat den dagen. Du får mer eierskap til din egen trening, som i seg selv er en faktor som gjør det hele mer lystbetont. Med mindre du er idrettsutøver eller har et spesifikt mål er det ingenting som tilsier at du må trene det ene eller det andre. You are a free human being – YOLO!

  • Hjemmetrening. 

Jeg tør påstå at dette er undervurdert ass – saki, så svett og god man kan bli av å ta seg en økt i hagen eller hjemme på stuegulvet. Med dette tipset trosser du jo bare dørstokkmila all together, og gjør jobben innenfor husets fire vegger isteden – I like ut! Hjemmetreningsinspo finner du på YouTube-kanalen min, og det blir mer å finne nå som julestria nærmer seg med storm.

  • Kjenn på følelsen av å være i mål. 

Dette ble nevnt av Marte Furuberg, og jeg kunne ikke vært mer enig – vi kan alle bli råere på å bruke følelsene og tankene våre mer aktivt, spesielt når det handler om å overvinne vår egen (mot)vilje. Om du kjenner at dørstokkmila er seig, tenk på den gode følelsen du vet du kommer til å ha etter en gjennomført økt. Tenk på hvorfor du ønsker å være en person som trener, og kjenn den gode følelsen av stolthet som brer seg i kroppen. DET, min venn, er grunnen til at du skal gi kroppen din bevegelsen den fortjener.

  • Skift til treningsklær asap (og ikke ta de av igjen). 

Om du er en av de som reiser hjem før du drar ut igjen kan det definitivt lønne seg å hoppe rett i treningsklærne før du legger deg ned for den femminutteren på sofaen. En liten time senere er det langt enklere å skippe treninga om du fortsatt ligger der i jobbklær eller hjemmejoggebuksa (we all have one), kontra om du ligger i løpetights og sports-BH, hehe.

  • Planlegg økta. 

Om du ikke er en av de som går på gruppetimer eller annen organisert trening, før gjerne en uhøytidelig treningsdagbok, og sørg for å skrive ned dagens økt kvelden før, eller på morgenen. På den måten kan du bruke dagen til å forberede deg på jobben som kommer, og tilogmed begynne å glede deg litt.

  • Visualiser økta. 

Om du har gjennomført punktet over, så blir dette neste oppgave – bruk dagen til å se for deg at du gjennomfører treningsøkten, hvordan du gjør de ulike øvelsene, at det kjennes bra ut i kroppen, og hvordan du selv klarer å skape mer energi ved å bruke kroppen. På den måten tar du mer kontroll over både hode og følelser, og du kan snu det som kanskje kjennes ut som et tiltak til å kjennes ut som en energigivende mulighet du faktisk får lov til å benytte seg av (mange har ikke den luksusen).

  • Lag en treningsavtale. 

En avtale med noen andre enn deg selv er vanskelig å bryte – sånn er det bare. For meg sitter det ihvertfall langt inne å sende en melding til en venninne og bare.. «sorry, men jeg gidder ikke trene i dag». Å si det til meg selv derimot.. kan være litt enklere, haha.

Håper virkelig vi alle klarer å minne oss selv på disse tipsene de dagene det butter litt ekstra imot. I dag startet jeg forresten dagen med en superduper treningsøkt på CrossFit Fønix, som er en type økt jeg tror passer for de fleste. Sjekk den ut i dagens Instagram-post om du er keen. Nå skal jeg jobbe videre, før PT-kunder venter i kveld. I morgen og fredag er det full rulle, så dette er en slags stille før storme-type dag, hehe. Her er forresten forrige ukes dørstokkmila-video, med de tre tipsene jeg personlig sverger til, hehe. Så da blir det 13 tips i dagens innlegg da?

Obs, obs, videoen er laget som en del av et reklame samarbeid med Carmex?

God onsdag?

 

 

Flere
Artikler