Tre CrossFit-økter du kan teste med en partner

… eller uten – disse øktene funker både med og uten en treningspartner?

Som de fleste av dere vet (føler jeg ikke har snakket om annet de siste dagene, haha) var jeg med i en CrossFit-konkurranse i helgen. Denne får dere en god smakebit på i ukas vlogg (som dere finner på min YouTube-kanal her), inkludert øktene vi gjorde. Men det som irriterte meg litt når jeg klippet var at jeg ikke fikk vist dere hele moroa – derfor deler jeg de tre øktene vi gjorde i detalj i dagens #treningstirsdag, slik at dere både får et bedre innblikk i hva vi gjorde, men også får tre nye treningsøkter dere selv kan teste – win, win?

Øktene er satt sammen av Luu Thanh Le, som var vår Dave Castro denne dagen, hehe – fantastisk gjennomføring fra start til slutt.

Vi varmet opp på egengånd, og deretter jobbet vi oss igjennom følgende økter..

WOD 1

  • 20 + 20 meter (cirka) gående utfall med @15 kg i hver hånd.
  • 9 synkrone pullups
  • 12 box jumps
  • 15 kettlebell swings @16 kg
  • 20 meter gående utfall med @15 kg i hver hånd.

Som du ser i videoen gjorde jeg først gående utfall, deretter Simen. Så gjorde vi pull ups sammen, før jeg gikk løs på box jumpsene og Simen ventet. Deretter gjorde han box jumps, og jeg gikk løs på swings når han var ferdig. Sammen rundet vi av med gående utfall. Denne økten kan du gjøre både sammen med en partner, men også alene. Helt super?

Alle de rutinerte bildene i dette innlegget er knipset av Lise Tveter, som både konkurrerte og stilte som fotograf denne dagen. Creds! Alle de andre bilden er knipset av meg, haha. 

WOD 2

Første minutt: 1 person gjør 12 pushups sammenhengende, og deretter så mange double unders som mulig på minuttene som er igjen.

Andre minutt: person nummer 2 gjør 12 pushups sammenhengende, og deretter så mange double unders som mulig på minuttene som er igjen. Person 1 hviler.

Tredje minutt: Person 1 gjør det sammen som på første minutt..

.. slik holder man på til man har vært igjennom seks runder, tre runder hver. Jeg kan love deg at denne kjennes svært godt i skuldre og armer, spesielt om du kjører vanlige push ups og double unders. Her er det selvfølgelig rom for å skalere ned økten, da med push ups på knærne og vanlige hopp med hoppetau. Når vi gjorde økten var scoren vår det antallet double unders vi klarte å gjøre totalt. Om man måtte bryte opp push up´en fikk man fem minuspoeng, altså hopp.

WOD 3

Del 1 – Man har fem minutter på å finne 1 RM i benkpress for begge to. 1 RM beskriver hvor mye du maksimalt klarer å løfte.

Hvile 2 minutter

Del 2 – Hvert 3 minutt i 12 minutter gjør man følgende..

  • 9 markløft @65 kg (@90 kg for gutta)
  • 6 synkrone burpees over stanga
  • Toes 2 bar i tiden som er igjen, der kun én person kan jobbe av gangen.

Det blir altså fire runder totalt, der man får gjennomført toes 2 bar to ganger hver. Scoren vi fikk var det antallet toes 2 bar vi klarte å få unna. Det var faktisk denne økten vi vant, hovedsakelig på grunn av Simens løft i benkpress tror jeg, hehe.

Runder av innlegget med noen siste bilder fra denne super-dagen, og runder med det av en epoke, hehe – nå er det nemlig på tide å flytte fokuset fra CrossFit, og nyte mer utetrening, innetrening, alternativ trening.. ja, du vet. Og ikke minst – nå nærmer skisesongen seg med stormskritt, jøje meg, som jeg gleder meg!

Ha en nydelig tirsdag dere – morgenen og formiddagen har blitt brukt på jobbings, og nå skal jeg hvert øyeblikk farge vipper og bryn (finallyyyy), og deretter ta en treningsøkt. Ettermiddagen tilbringes med jobbing, før jeg skal på middag hos mamma og pappa i kveld. Jeg melder om en finfin hverdags-tirsdag her i gården, og jeg håper du har det samme?

 

 

Flere
Artikler