12 spørsmål om jul, kosthold, kjæreste og kos

 

Dagens spørsmål er fra Anja, Ragnhild, Ragnhild og Marthe – takk jenter!

Hvordan ser din ultimate juledag ut? 

Den starter med at jeg våkner av meg selv, slumrer i en halvtime, før jeg spretter opp av senga. Rusler med familiehunden Ica bort til kaffemaskinen, og lager meg en kruttsterk kopp med kaffe. En lett frokost, før jeg stikker på trening med masse fine folk. Deretter en varm, god dusj og en digg brunsj med familie og venner. Deretter noen timer i sofaen, med julestrømpe og joggebukse, før jeg hopper i finstasen og feirer julekvelden med de nærmeste. God mat, skåling og takknemlighet er nøkkelord.

Hvordan ser din beste frokost ut? 

Den aller, aller beste frokosten skjer på en lørdag eller søndag, gjerne etter en lett gå- eller joggetur i frisk luft. Ferske rundstykker med smør, ost, skinke og agurk er superdigg, eller egg og bacon med ferske grønnsaker. Om vi er til fjells har kanskje mannen kjøpt noe søtt til deling etter frokosten, gjerne med en kaffekopp nummer to.

P1010701

Ah, vann i munnen… 

Hvor har jeg vokst opp, og hvor bor jeg nå? 

Jeg har vokst opp i Drammen, en by cirka 30 min unna Oslo. Jeg har bodd i samme hus hele livet, og mamma og pappa bor i samme hus fortsatt, hehe. Forhåpentligvis til evig tid! Jeg studerte i Oslo fra jeg var cirka 22, og bodde der siden, men flyttet tilbake til Drammen for noen uker siden, ettersom jeg har kjøpt hus med mannen. Huset ligger bare et steinkast unna togstasjonen, og det tar drøye 30 minutter med tog fra Drammen til Oslo. Et must, ettersom jeg stort sett er i Oslo hver dag i forbindelse med jobb.

Kan du fortelle litt om kjæresten din? 

Tja, ikke så altfor mye, vet ikke hvor stoka han er på det, men litt må da være greit? Hehe. Han er to år eldre enn meg, og fra samme by. Vi har kjent hverandre litt sånn halvveis i mange år, men ble ikke et tospann før for et drøyt år siden. Han er tidligere alpinist, og er irriterende god i veldig mye. Han er superfin å trene med, og veldig glad i Batman. Han er verdens kjekkeste, og i tillegg verdens morsomte – litt av et varp, hæ? Han er veldig glad i pizza, crossfit og langrenn. Det var blant annet han som vekket den «seriøse» interessen for skigåing, på samme måte som jeg introduserte han for crossfit. Våre første dater var nettopp det, rulleski og crossfit, hehe. Han er helt konge, og selv om ingen er perfekte så er han.. perfekt uperfekt, om det er lov å si.

imageimageimageimageimage

Hvilke merke er din favoritt innen treningstights- og topper? 

Jeg har ikke et spesifikt favorittmerke, men heller ulike plagg jeg er litt sånn ekstra fan av fra ulike merker. Jeg er stor fan av NIKE Legend-tightsene – ingenting slår en svart, klassisk tights som sitter bra. Hennes & Mauritz har også blitt rå på treningstøy den siste tiden syns jeg – både tightsene og treningsgenserene er favoritter. Jeg liker svært godt treningstoppene fra Kari Traa, og elsker treningssko fra NIKE. Tester i skrivende stund den nye «crossfit-modellen» deres, NIKE Metcon 3 – digger de!

Hvem feirer jeg jul med? 

I år var det meg, mamma, pappa og storebroren min Petter. Annethvert år har vi besteforeldre på besøk, men i år var det altså kun den harde kjernen.

Hva ønsket du deg til jul av forelde og kjæreste? 

Det er ikke så mye annet enn oppussing som står i hodet vårt om dagen, så jeg ba pent om at vi alle ventet med julegaver til januar 2017, så jeg og mannen kan gå litt crazy på januarsalget. Jeg fikk som bestilt, og fikk derfor penger til nettopp det, i tillegg til fine småtterier til huset. Jeg og kjæresten (heretter kalt Simen) skulle ikke kjøpe noe stort til hverandre, men jeg fikk et allikevel et nydelig, lite armbånd fra Efva Attling. I like! Jula handler mindre og mindre om gaver for min del, og langt mer om kvalitetstid med de man er glad i.

  • Les mer om oppussingsprosjektet vårt HER.

Hva er din favorittserie?

Åh, det er vanskelig ass.. av serier som jeg selv har sett på må jeg trekke frem The Affair på HBO som en favoritt, i tillegg til de første sesongene av Orange is The New Black. Elsket også House of Cards, Rita, Suits og serien Easy fra Netflix. Sistnevnte er kanskje litt spesiell, men handler om ulike kjærlighetsrelasjoner, og hvordan de kan bli satt på prøve.. litt sånn psykologiske greier, jeg likte det. Men mannen har Sons of Anarchy og Vikings vært slagere, i tillegg til Westworld på HBO. Selv om jeg syns den hadde en litt merkelig slutt… Oh, også må jeg anbefale Fittest on Earth, denne, på Netflix. Love it.

Kom gjerne (!) med innspill på serier dere digger – jeg er aalltid på utkikk!

Hva er ditt favorittgodteri? 

Det må bli sjokolade, dadler, yoghurtnøtter og vaniljefudge. Også veldig glad i is og ostepop, men også et svært fruktfat med masse digg.

Hvordan balanserer jeg kostholdet mitt på en god måte, slik at jeg får i meg det jeg skal, og klarer å holde meg unna mye søtt? 

Her tenker jeg det er spesielt to ting som spiller inn for meg personlig. 1) Jeg har fokus på alt det jeg må spise for å få i meg alle de næringsstoffene kroppen trenger. For min del er det digg å ha et positivt fokus på alt jeg kan, og faktisk burde, spise, fremfor å tenke på ting jeg «ikke» skal spise. Når det er sagt mener jeg virkelig ikke det er noe man ikke burde spise, man burde bare tenke.. alt med måte. Som fører meg til punkt nr. 2, ingenting er «forbudt». Jeg kan spise hva jeg vil, når jeg vil. Samtidig vet jeg om at jeg spiser masse energirik mat uten bra næring så jobber jeg konsekvent imot meg selv og kroppen min. Og det i seg selv er ulogisk i mitt hode, hehe. Litt derimot, er helt innafor.

Hva gjør meg lykkelig? 

Ah.. dette er vanskelig å svare på. Sene kvelder med familien, der det føles ut som om jeg er «liten» igjen, og jeg kjenner på den samme gode, trygge følelsen som jeg alltid har gjort. Gåturer i frisk natur, gjerne sammen med familiehunden. Gode samtaler med venner og kjæreste, der man virkelig føler at man.. «er på nett», om dere skjønner? Alenetid med god tid, der jeg virkelig bare kan gjøre det jeg har lyst til, uten å la meg stresse. Gode treningsøkter. Mestringsfølelse på jobb. Tilbakemeldinger fra lesere som minner meg på.. hvorfor jeg gjør det jeg gjør. Å føle at man betyr noe i andres liv. Å le. Å høre på gode podcaster, lese bøker og blogger, høre på musikk som gjør at jeg oppdager nye perspektiver, lærer mer og blir motivert… I could go on forever, hehe.

Hvordan klare flere pullups?

På dette spørsmålet er det best for meg å lenke til dette blogginnlegget, rett og slett. Alle mine beste tips samlet i ett.

… og det var det for denne gang. Men det er more to come, så jeg sier det igjen; tusen takk til alle dere som sendte inn spørsmål.

Ha en nydelig 3. juledag, dere!

Flere
Artikler