Confessiontime

Okei. Jeg har en liten innrømmelse å komme med (måtte snappe den til mine nærmeste for litt oppbacking før jeg skulle i bresjen på SATS, haha).

image

 

Jeg har ikke trent egentrening på.. Dritlenge! Grunnen er enkel.

I slutten av september meldte jeg meg inn på Crossfit Oslo. Planen var selvfølgelig å være flink og trene målrettet, effektiv og progressiv styrketrening ved siden av. Jeg som elsker å trene styrketrening på egenhånd tenkte ikke engang en brøkdel av et sekund at jeg ikke skulle fortsette med pumpinga (lol) på egenhånd i tillegg til fellesøkter på Crossfit Oslo.

Think again. 

Bitt av crossfitbasillen sier du? Oh yes. Egentlig er jeg kjempeglad for det altså! Jeg digger fellesskapet som er rundt crossfit og spesielt på Crossfit Oslo, jeg presser grensene mine i større grad enn om jeg hadde trent kun på egenhånd, og ikke minst prøver jeg ting jeg mest sannsynlig (les; aldri) hadde prøvd på egenhånd. Implementert i treningen på Crossfit Oslo er det all slags trening, og jeg har blitt både sterkere og sprekere siden jeg begynte.

Men det er noe eget med egentrening!

For min del er det noe spesielt med å kunne plugge inn høretelefonene, gå inn i min egen verden og bare gjøre min greie. Hode og kropp får noe annet å konse på enn dagens kjas og mas, og jeg er mye flinkere til å kjenne etter hvordan øvelsen føles, være pirkepetter på teknikk og fokusere på de tingene jeg vet jeg trenger å jobbe med.

Jeg skal være den første til å innrømme at en perfekt markløft-teknikk står for fall når AMRAP (as many rounds as possible) og FT (for time) blir kunnegjort på WOD`s (work of the day, betegnelsen på «dagens treningsøkt» innen crossfit-konseptet). Men ved hjelp av god egentrening ved siden av får man det beste fra to verdener.

Ihvertfall i min verden 🙂

Jeg kommer til å skrive mer om dette, måtte bare få utløp for gledesrusen jeg føler over å ha kjørt en god, gammeldags styrkeøkt på SATS igjen. I tillegg var det selvfølgelig supergøy å kjenne at #shapeupkickstart-programmet funker som det skal. Jeg er SÅ fornøyd med det, og jeg håper virkelig at de som velger å kaste seg på i januar blir det samme 😀

L8r babes!

 

Flere
Artikler