I mangel på dagslys… Livet på Bali.

For cirka et år siden kom jeg hjem fra min første (forhåpentligvis ikke siste) jorda rundt-reise. Jeg reiste sammen med en venninne, og besøkte blant annet New York, Mellom-amerika, Fiji, Australia, Bali og Qatar. Australia og Bali er de stedene jeg tar meg selv i å savne mest, spesielt nå som vi har dagslys i typ.. et par timer daglig her hjemme i Norge.

Så, jeg vil mimre. Egentlig burde jeg dratt julerumpa mi bort på SATS for lenge siden (jeg kjører nemlig i gang med #shapeupkickstart allerede nå. Trenger å manne meg opp før januar-oppstarten!), men akkurat nå frister det mer å bedrive klipp og lim-aktivitet i sofakroken. Et kompromiss blir løsningen – mimring nå, trening senere.

Aaah, på Bali…

IMG_5301

 

 

… Kunne jeg starte dagen med løpetur i vannkanten til et lokalt treningssenter, og bli glakristen hver gang jeg fikk med meg at sola sto opp.

IMG_5256

… Trene styrke på et utendørs gym. På plassen dere ser bak meg bodde det en haug med skilpadder. Hele opplegget var så spesielt og sjarmerende at jeg glemte å irritere meg over at luftfuktigheten var craazy.

IMG_6572

… Kunne jeg stikke rett på cafè og spise frokost etter trening. På Bali kryr det av innflyttere fra resten av verden, spesielt helsefreaks (in a good way) fra Europa, Australia, USA og andre steder. Mange har startet opp eller tatt tak i ulike cafeer og spisesteder, så overalt fantes det geniale, sjarmerende, smarte og sunne steder som serverer supersmart og næringsrik mat. Generelt opplevde jeg at det er langt vanligere med «naturlig» mat der enn hjemme, rett og slett fordi tilgangen på industrielle miksturer og bearbeidede produkter er minimal sammenliknet med f.eks Norge.

Generelt var det ganske lett, og ikke minst fantastisk digg, å være sunn på Bali! Bare se her:

IMG_6439

IMG_6437

Kokosvann rett fra nøtta! Ikke akkurat hverdagskost for en nordmann som er vant med «naturlig kokosvann» fra fargesprakende metallbokser.

IMG_6575

På Bali kunne jeg følge opp trening og frokost med surfing om jeg ville…

DSC_0172

 

Eller bare slækken i strandkanten med en bok, som jeg som regel ville. IMG_6586

 

Det er umulig (u-m-u-l-i-g) å ikke kjøpe noe av alle de søte menneskene (søte som i ekstremt pågående) som selger fiksfakserier på stranda. I vannet dere ser i bakgrunnen holdt jeg forresten på å dø kun minutter tidligere. Sånn går det når man tar seg vann over hodet på surfebrettet! (Hohoho)

 

IMG_6577

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etter en lang dag på stranda kan man rusle rundt på utflukt…

IMG_6581

Og finne steder som omtrent er… Ubrukt? Okei, lar ordspillet hvile.

Trappa over førte oss ihvertfall til stranda under. SYKT fin, med magisk stemning 🙂

IMG_6583

Eller man kan gjøre yoga, som er stort på Bali! Du kan jo blant annet google Ubud, som er Balis store yoga-spot. Det var blant annet der Julia Roberts fant seg sjæl i filmen Eat, Pray, Love.

IMG_6427

En drømmedag på Bali avsluttes på samme fabelaktige måte som den starter (mer eller mindre); med god mat og gode venner. Og høy luftfuktighet. Learn to love it <3

IMG_6580

Ah, good times. NÅ skal jeg komme meg på trening.

Jeg får visualisere skilpadder, luftfuktighet, solskinn og saltvann når jeg trener knebøy på SATS! 🙂

 

 

Flere
Artikler