#matmandag – dessertfrokost

Det er fortsatt 15. desember, og jeg er allerede i gang med mitt tredje innlegg. Dette lover godt.

Et av mine selvutnevnte mål som blogger er å bidra med oppskrifter i ny og ne. Jeg har ingen utdannelse innenfor kosthold utover kursingen vi fikk på PT-utdanningen, men jeg har ingen problemer med å skryte på meg litt peiling på hva som er sunt for kropp og sjel. Jeg har blitt god på smarte, enkle oppskrifter som gjør det lett(ere) å være sunn i hverdagen. Jeg holder som regel maten min ganske idiotenkel, og lar kokkelering og briljering være opp til mamma og kantina på jobben (maten på jobben er insane!).

Jeg digger ikke en svær frokost i ukedagene, og foretrekker heller å spare kruttet til lunsjen på jobben (igjen, den er insane!). Men, noe må jeg ha, for å unngå å drukne i matfatet innen klokken er 12. Denne smoothiesaken jeg skal vise dere nå er perfekt for min del. Med bær, kokosmelk og litt proteinpulver gir den meg det jeg trenger for å kickstarte dagen, og holde meg behagelig mett frem til lunsjen. Perfekt!

It goes a little something like this..

Bruk frosne bær, den mengden du ønsker. Jeg pleier som regel å fylle en god kopp, som tilsvarer rundt 200 gram. Jeg brukte skogsbær, men alle mulige frosne bær funker fint 🙂

IMG_2571

Sleng de oppi en bolle som på bildet under her. Du kan gjerne bruke en blender, men ettersom jeg ikke har det bruker jeg en sånn.. Miksmastersak. Derav beholderen.

Tilsett en klunk (haha, morsomt ord) med kokosmelk og en måleskje proteinpulver. Du kan gjerne bruke et par egg og litt cottage cheese istedenfor proteinpulver.

IMG_2574

IMG_2579

SÅ blander du sammen alle godsakene. Når jeg gjorde det merket jeg at den var litt for flytende, og fylte på med litt chiafrø jeg hadde i skapet. Du kan like gjerne bruke annen type tørrvare, som havregryn, nøtter, frø..

Whatever floats you`re boat!

IMG_2587

Ser kanskje ikke så digg ut.. Men jeg vet at alle treningsjenter med sansen for smarte frokostløsninger kan se forbi litt løsslupne bilder!

Når den er ferdig blandet sammen, hell den oppi en shaker. Jeg brukte intet annet enn…

IMG_2586

… Verdens smarteste shaker. Denne hever naturligvis kvaliteten på smoothien betraktelig. Til nød kan det kanskje funke med en vanlig beholder også.

IMG_2589

Så, poenget er vel hvor enkelt dette er. Fryste bær, kokosmelk, proteinpulver og litt frø i en bolle, blandes sammen med det du har, deretter inn i fryseren.

For min del tar jeg den ut igjen om morgenen, putter den i ryggsekken (ja, jeg bruker ryggsekk) og kommer meg på jobb. Idet jeg lander på kontorstolen i nidraget sitter jeg med en megadigg, proteinrik bærsorbet til frokost. Namnam!

Den metter perfekt, uten å stjele glansen fra lunsjen rundt klokka tolv. Som jo helt klart må bli mitt neste matinnlegg!

Asså, tre innlegg på èn kveld!! Fotballfrue og resten av gjengen på topplista hadde vært stolte.

Note to self; Neste gang kan jeg jo vurdere å 1) ta matbildene mine med et ordentlig kamera, og 2) kikke innom sminkepungen før jeg knipser selfies.

 

Later 🙂

 

Flere
Artikler