Stram i stilken?

Noe av det som er så flott med denne bloggen er at jeg kan skrive mer enn jeg kan i bladet! Mer plass, hurra!

I de aller fleste tilfeller når jeg lager saker, treningsprogram, whatever, så sitter jeg igjen med bøtter av tekst jeg har lyst til å presse inn. Og det er ikke tilfeldig vrøvl altså, men nyttige tips som er et fantastisk supplement til resten av bladet.

I nr. 10 av ShapeUp hadde vi Christina Vukicevic på trykk, både på cover, intervju og treningsprogram.

_C9T6806

Funfact; Bildet over var et av coveralternativene våre. Sooo fresh!

_C9T7429

Styrkeprogrammet hun satte opp besto av en haug med kjente klassikere, som markløft, pushups, skulderpress og utfall for å nevne noen.

Og knebøy da. Klassikern!

_C9T7313

På dette bildet gjør hun det med foten rett på bakken, men i realiteten pleier Christina å trene knebøy med en liten vektskive under hælene. Slik som dette:

_C9T7316

Funksjonen blir mye av den samme som vet et par med vektløftersko, noe ala disse…

adidas-performance-power-perfect-ii-1023178

Christina fortalte at hun er stiv i anklene pga. x antall overtråkk opp igjennom sin karriere som hekkeløper. Å være stiv i anklene er et ganske vanlig issue blant oss vanlige dødelige også (høhø), og kan fort påvirke hvordan du utfører en knebøy. Men så du får en forhøyning under hælen, som med en vektløftersko eller med vektskiver, vil teknikken hos veldig, veldig mange, bli umiddelbart bedre!

Så prøv deg frem. Føler du at knebøyteknikken er vrien, knærne faller innover, ryggen runder seg og overkroppen faller frem, burde du teste dette. Men husk!

thCAOW69T1

NBNBNB!

Ikke gå for dette som en langvarig løsning. Sørg for å jobbe mot bedre bevegelighet i anklene, slik at du en vakker dag kan kjøre knebøy uten skiver. Denne YouTube-filmen gir deg nyttige tips til hvordan du kan gå frem.

Happy squatting! <3

Flere
Artikler