Utfordringen jeg var (drit)redd for

Så. Januar-utgaven av ShapeUp blir sendt ut til abonnenter om litt over èn uke, og de nervene jeg trodde jeg var ferdig med, har begynt å boble igjen.. Pleier ikke bloggere å typ.. Skrive av seg alle mulige tanker, bekymringer og kveruleringer? Jeg prøver. Det er nemlig ikke bare bare å brette skrotten utover en helside i Norges største treningsblad på et par dagers varsel 🙂

Vi sendte bladet på trykk i begynnelsen av desember. Det tar litt tid å trykke opp et blad og distribuere det ut til alle mulige butikker, bensinstasjoner, abonnenter og interessenter. Moroa startet allerede i november, da redaksjonssjef Nina og redaktør Karine samlet alle sine argumenter til hvorfor jeg skulle bli «PT-Pia» i januarutgaven. Jeg skulle stille opp som både covergirl, intervjuobjekt og PT for alle ShapeUp-lesere i det ganske land, i heele januar og februar. Når de spurte meg ble jeg helt sånn her…

shocked-cat

Også tenkte jeg noe sånt som…

Meg? På cover? Det finnes jo så mange andre heite, supersporty, flotte, skjønne damer? Det er jo ingen som vet hvem jeg er? Hva har jeg der å gjøre? Intervju? Hvorfor skal jeg intervjues, jeg er jo den som pleier å intervjue? Hva skal jeg si? Hva lurer leserne på om meg liksom? Folk kommer til å tro jeg er helt dust?

Asså, dette er jo bare et miniutvalg av tanker som kretset rundt i hodet mitt. Sånn generelt florerte det av selvdestruktive argumenter som alle forsvarte hvorfor dette var en lite god idè. PT-rollen er grei, jeg har ingen problemer med å vise øvelser og foreslå hvordan jenter kan trene for å bli bedre og ha det kult på trening. Det er ren luksus! Men cover? Intervju? PT-Pia? Den satt litt lengre inne ass..

Meeen så kommer man, sakte men sikkert over på andre tanker. Javisst, fortsatt stressa over det faktum å skulle flotte meg på coveret. Fortsatt stressa over å skulle stikke hodet frem si «se på meg». Fortsatt stressa over å åpne meg i et intervju, og fortsatt stressa over å skulle starte en blogg og «gi av meg sjæl». MEN, et titalls dadler, noen kaffekopper og en god lunsj senere tenkte jeg litt annerledes på saken. Eller, jeg tvang meg selv til å tenke annerledes rundt saken.

Så da ble jeg helt sånn her.

be0983b6284443b7c13ba7e8001b30b5_PrecisionFitness_YouCanDoIt_Success_Baby2-1156-577-c

For hvorfor skulle ikke jeg få stikke frem hodet a? Både redaksjonssjef Nina og redaktør Karine syns jo det var en god idè. Hvem er jeg til å si til meg selv at det ikke var det? I bunn og grunn blir jo JEG da den personen som stikker kjepper i hjulene. FOR MEG SJÆL. Jeg blir den som sier til meg selv at jeg ikke klarer noe.. Og det er jo helt på trynet?

Kom deg «ut av komfortsonen» er en oppfordring jeg gjentok til det kjedsommelige i ShapeUp hele høsten, en litt småklissete klisjè, men samtidig noe av det viktigste man kan gjøre både i hverdagen og livet generelt for å sørge for utvikling, mestringsfølelse og… Ja, rett og slett glede. Så når jeg kjente at jeg ble både stressa, redd, usikker av tanken på å gjøre dette.. Så visste jeg at jeg ikke IKKE kunne gjøre dette. Det hadde vært som å gi opp. Gi etter for den kjipe djevelen på skulderen liksom.

Uten å bli helt dr. Phil er nok poenget mitt med dette innlegget å…

1) Si til alle som vil høre at Pia-eksplosjonen i januarutgaven ikke var min idè. Men nå som det er et faktum syns jeg det er superduperkult! Et punkt mindre på min bucketlist for å si det sånn.

2) Si til alle at jeg var stressa. Redd, typ livredd for hva jeg og andre skulle tenke, tro, snakke om, blablablablaa. Janteloven stilte sterkt et par ganger i forkant av denne prosessen.

Og sist, men aller viktigst: 3) Minne meg selv på hvor unødvendig stressa jeg var. Det er fascinerende hvor «big deal» man kan gjøre ut av ting i sitt eget hode, når alle andre egentlig er opptatt med sine egne greier. Jeg håper alle som kjøper ShapeUp i januar får masse glede av både #shapeupkickstart og resten av blekka.

Og til de som ikke gjør det… Don`t let me know! Selvtilliten min står på spill her! 😉

IMG_9176

Tenkte å gi dere et innblikk i hele prosessen senere. Et coverbilde, spesielt ikke mitt, blir ikke tatt på en, to, tre nemlig 😛

 

Flere
Artikler