17 tips om vinterbaby, amming, pupper og diverse

Hei dere,

For en stund siden spurte jeg om tips til hva jeg måtte handle inn i anledning «vinterbaby», og fy søren, så mange som var snille og bidro!

Jeg holder enda litt på å se an til babyen kommer og vurdere hva jeg trenger, men noen essensielle nødvendigheter ser jeg at er smart å ha på plass. Jeg har valgt å samle det jeg ser på som de viktigste/beste tipsene i dagens blogginnlegg, men anbefaler deg å sjekke ut kommentarfeltet på dette innlegget, samt dette bildet på Instagram..

..dersom du vil ha innblikk i alle tipsene. Mye bra damer med verdifull erfaring der ute, det er det ingen tvil om.

Tusen takk igjen til alle som bidro!?

 

VINTERBABY-TIPS

– Saueskinnsfelle i babysengen og i bunnen av vognen er smart å ha. Kjøp saueskinn på IKEA til vogn og tilpasse med kniv – billigere enn de som er spesiallaget til vogner.

– Ull er gull når det kommer til klær.

– Bilpose/dunpose til bilstolen, så kid’en er varm når han er ute, og som enkelt kan tas av når han skal inn i varm bil.

Bilstolpose er absolutt et must dersom du kommer til å ta baby med på småærend i bilstol. Da slipper du nemlig å kle på baby ?? Holder med en liten lue! Jeg testet ikke bilstolpose før jeg fikk fjerdemannen ? Tenkte at det var unødvendig, men så feil kan man ta. 

– Tjukk ullldress til å ha på i vogna.

– Håndvarmer til styret på vogna! Helt magisk.

– Fotposer til baby. Vanskelig å holde tottelittene varme i vogna så gode «sko/sokke-poser» som går over ankel og kan strammes til på toppen er gull.

 

Utover dette fikk jeg en hel del generelle tips som jeg satte stor pris på, og har valgt å ta med noen av disse her også. 

 

DIVERSE SMARTE TIPS

– Omslagsbody.

– Otribaby til å suge ut snørr.

– Generelt bodyer med knapper foran fremover de til å dra over hodet – veldig mini’er er ofte ikke spesielt happy med klær som skal over hodet.

– Gjelder uansett årstid, men babynest, eller rede som det heter på norsk.

– Bæretøy – sjal eller en god sele.

– Beste babytriks uansett årstid: gå på apoteket og kjøp kladder, altså engangstisselaken. Legges under alt så slipper du å vaske så mye. Det blir fort bæsj ut av bleia i bilstoler, vippestoler etc. En kladd redder stolen ? Legg på stellebordet så slipper du å vaske alt når det kommer bæsj overalt.

 

.. og sist, men ikke minst så var det noen omtenksomme sjeler som ville dele noen erfaringer med amming og pupper, noe jeg vet jeg vil sette stor pris på når den tid kommer. Deler noen av disse tipsene også?

 

AMMING OG PUPPER

– Smøre puppene med Purelan et par uker før termin for å unngå såre pupper.

– Multimam-kompress til brystvortene, lurt å ha med på sykehuset.

– Ammeinnlegg i ull.

– Naturebond melkeoppsamler.

– Rispose som kan varmes til å ha over puppene hvis du får antydning til betennelse eller tette melkekanaler.

Takk igjen til alle som delte sin kunnskap!

I dag er «den store sykehusdagen», da jeg først hadde time hos jordmor før journalføring og en prat rundt fødedagen, etterfulgt av omvisning på sykehuset noen timer etterpå. Det skal neimen ikke stå på oppfølgingen når det kommer til gravide her til lands altså, aldri følt meg så passet på noensinne jeg? Vi får se hva ettermiddagen bringer, muligens en økt, men muligens sofaen også. Time will show?

God tirsdag?

Flere
Artikler