Romjulsøkt nummer 1 – hvor lang tid bruker DU?

Romjulen er i full gang, og det er romjulsaktivitetskalenderen min også (minn meg på å finne på et bedre navn neste år, hehe).

I samarbeid med Sporten.com har jeg spilt inn tre enkle treningsøkter som jeg deler med dere igjennom romjulen. For som jeg sa tidligere i desember – det er jo ikke nødvendigvis bare fra 1-24. desember vi trenger et spark i rumpa, men gjerne også fra 24. desember og heelt inn i det nye året. Kanskje aller mest da? 😉

image

Jeg reiste på fjellet i går, og da det dessverre ikke er skiføre er vi tvunget til å være ekstra aktive på andre måter. Derfor startet jeg og Ica (superhunden jeg henger rundt med om dagen) dagen vår i dag på verandaen der på hytta, der vi kjørte kroppen igjennom en snau time med pust og pes. Jeg begynte med litt stretching, før jeg kjørte i gang med det som er dagens romjulsøkt, hehe.

Jeg brukte drøye 12 minutter på økta. Hvor lang tid brukte du? 😉

Etterpå kjørte jeg 2 runder av følgende øvelser, inspirert av Anita sin burpees-økt

20 bulgarske utfall

10 burpees

20 ryggtrekk

Denne øvelsen ser ganske banal ut, det er den forsåvidt også, men med mange reps og fokus på kontakt er den heelt super! 

10 burpees

20 V-ups

10 burpees

20 rygghev

10 burpees

image

Fiiinito! Deilig, deilig, deilig. Skal ærlig innrømme at jeg føler meg som supermann når jeg frivillig pakker meg inn i treningstøyet, går ut i kulda og kløner rundt med kroppen i 60 minutter. 

Tilsammen tok det hele altså en snau time, og jeg kan love deg at rykende ferske rundstykker med eggerøre og laks smakte som gull og grønne skoger etter en varm dusj – halleluja!

image

Manglende skiføre er igrunn ikke så ille når man har så fine folk å rusle på tur med. Også den naturen da.. Ingenting slår fjellheimen!

imageNå dere, har verken du eller jeg noen unnskyldning for å ikke fylle resten av romjulsdagene med litt aktivitet 🙂 En kjapp treningsøkt, gåtur med familien, en løpetur i  lapskaussoner, bakkeintervaller til krampa tar deg.. Gjør det som gjør deg happy!

I morgen reiser jeg videre til Geilo, DET gleder jeg meg til. Ryktene skal ha det til at det er strålende skiføre, noe som passer meg utmerket – på tide at jeg får litt skikkelige løyper å bryne meg på.

Ha en fantastisk 2. juledag, og takk for at du stakk innom min vesle blekke. 

Neste romjulsøkt kommer 4. juledag og lille nyttårsaften 😀

 

 

 

Flere
Artikler