Romjulsøkt nummer 2 – Intervallene som alltid funker

Bildet er knipset av Rasmus Kongsøre. 

Hei bloggen!

Det er dags for økt nummer to, som skal sørge for at vi alle holder tritt med juleribba og partydrikken. En sikker vinner er Tabata-intervaller. 20 sekunder på, 10 sekunder av så lenge du selv ønsker (minimim 6 minutter da, halloi, det klarer vi alle).

Til dagens økt trenger du helst en stoppeklokke som tar tiden for deg. Du skal nemlig jobbe i 20 sekunder, og hvile i 10 sekunder, i minimum seks minutter. Test for eksempel appen Intervals i AppStore, som enkelt gjør det mulig å stille inn arbeidsperioder og hvilepauser.

Varm opp med 2 runder av følgende øvelser

  • 10 burpees
  • 10 knebøy
  • 10 utfall bakover

Deretter kjører du i gang med økta.

1. Du begynner med øvelse 1, smale pushups. Gjør så mange repetisjoner du klarer på 20 sekunder. Deretter hviler du i 10 sekunder, før du gjør det samme igjen. Da har du jobbet totalt 2 min med pushups.

2. Da går du videre til neste øvelse, tuck jumps. Målet her er å gjøre fine knebøy, bruke kraften fra bunnposisjonen og hoppe opp alt du klarer. 20 sekunder x 4, med 10 sekunders pause mellom hvert sett.

3. På den tredje øvelsen står du i en sterk plankeposisjon. Herfra løfter du annethvert ben med baksiden, uten å slippe opp spennet i magen. 20 sekunder x 4, med 10 sekunders pause mellom hvert sett.

Totalt jobber du altså minimum i seks minutter, men du står fritt til å kjøre flere runder.

Hvem vet, kanskje du får blod på tann når du først er i gang?

For min del ankom jeg Geilo i går ettermiddag, og var så heldig å få oppleve fantstisk skiføre i dag. Jeg fikk nye ski til jul i år, og hadde jomfruturen på de i dag.. Satt som et skudd! Jeg skal ærlig innrømme at jeg har litt å gå på med skiteknikken min…

image

… men samtidig skal vi ikke se bort ifra at jeg ikke trenger så mye mer enn et par, tre, fire, ti turer til før jeg er sånn noenlunde god. Mer oppdatering på skiformen kommer, jeg må bare bli klok på den selv først, hehe. Heldigvis har jeg verdens beste trener!

image

image

Nå er de tid for en liten time på øyet her, før jeg skal avgårde i festlig selskap her på Geilo – det gledes! 😀

 

Flere
Artikler