Innspilling for TV2, med vegetarmat i fokus

Dette har hittil vært en noe annerledes dag, hehe. Den startet ganske gjennomsnittlig, tidlig morgen, kaffe, frokost, jobb, mere kaffe.. you know the drill.

Men 10.30 troppet jeg opp på Norsk design- og arkitektursenter her i Oslo, også kalt Doga, for en aldri så liten TV-innspilling. Tidlig denne uken fikk jeg nemlig en henvendelse fra TV2 om jeg ikke kunne bidra i en episode av Matkontrollen, sammen med tre andre.

Skjermbilde 2016-01-14 kl. 15.10.37

Vår oppgave var å mene og synse noe om de ulike vegetarmat-tilbudet her til lands.

image175

Innspillingen tok sted på Funky Fresh Foods, som har sin café inne på Doga.

image176

image177

SÅ mye fresh mat – hvem trenger kjøtt liksom?

Jeg gjør det. Selv om jeg fristet til å si at jeg ikke gjør det, når jeg ser hvor mye godt og sunt det er mulig å trylle frem.

image183

image180

Når alle fire var på plass var det duket for innspilling. Vi satt stort sett ved et bord og fikk servert ulike retter, noen bedre enn andre, for å si det mildt. Jeg skal ikke si noe mer enn det, resultatet får dere se på TV 2 11. februar, med mindre det blir noen endringer.

image

I juryen var det meg, en dreven kokk, Sophie Elise Isachsen og en tidligere ansatt ved Funky Fresh Food, samt lidenskapelig opptatt av et vegansk kosthold. 

image193

Dette var definitivt den beste retten! Søtpotet-fries (holy moly), syltet løk, foccacia,og en «burger» laget på hovedsakelig sorte bønner. Tror jeg..?

Det var moro å få bli med på innspilling. Jeg håper jeg klarte å formidle at jeg setter stor pris på bra mat, vegetarisk eller ei. Jeg syns ikke noe særlig om mye av den kjøttproduksjonen som skjer i verden, og prøver alltid å velge de beste alternativene. Samtidig er jeg ikke der at vurderer å bli veggis heller.. Meatfree monday derimot, det vurderer jeg slenge meg på! Må bare få det godkjent i heimen… 😉

Mandagens #matmandag kunne for eksempel fint ha blitt gjort kjøttfri, ved å bytte ut kyllingen med kikerter og/eller bønner.

Dette sunne potetgullet kan man lett spise om man er vegetarianer.

Og disse sjokoladebrowniesene funker jo helt fint for de fleste kosthold.

Må prøve å få litt orden i tankerekka rundt det her med et vegetarisk kosthold, gjøre litt research, og skrive litt mer om det når jeg føler meg klokere. Jeg har lenge tenkt på et slags prøveprosjekt der jeg tester noen uker/måneder med et vegetarisk kosthold, for å kjenne det på kroppen.. time will show 🙂

Om ikke annet er det moro å lære mer om hvordan TV-folk jobber, og ikke minst bryne seg i litt uvante situasjoner. Skummelt, men bra for hodet! Nå sitter jeg på LETT Oslo og jobber…

image201-e1452779279809

… før det hvert øyeblikk bærer av sted for både egentrening og treningstimer på Studio Jobbsprek.

Ha en nydelig ettermiddag 🙂

Flere
Artikler