Mat for både mage og immunforsvar – næringsbonanza!

I går kom jeg hjem til en syk kjæreste, og gikk derfor rett inn i forsvarsmodus. Det er selvfølgelig uaktuelt å ikke kosemoseoverdose på den fineste jeg kjenner, syk eller ei, så da gikk jeg for plan B – næringsbonanza!

image240-e1453129911719

Før skituren min, som jeg også føler bidrar til å holde meg funky fresh – frisk luft i lange baner!

So here`s what I did partypeople, feel free til å la deg inspirere.

Dette blir jo tross alt dagens #matmandag, da mitt inntrykk er sykdommen herjer det ganske land i disse dager. Vel.. ikke deg og meg!

image214

Her er det mye snadder for immunforsvaret, serru. 

  • 2 egg

Proteinet i egg er bygget opp av 20 aminosyrer, hvorav åtte er essensielle, altså livsnødvendige. Proteinet i egg inneholder en  høy andel av de ulike essensielle aminosyrene som kroppen vår ikke klarer å produsere selv, og kalles derfor protein av høy kvalitet. I tillegg er det digg, og kan tilberedes på en million måter. På bildet over her har jeg stekt det, drysset litt fersk koriander over, samt lagt på en halv skive ost. Crazy me.

710

Eggeløøve.

  • Tomat

Tomat er en av de beste kildene til antioksidanten lykopen, som har vist seg å være gunstig for immunforsvaret. Om jeg ikke husker feil er lykopen fettløselig, som vil si at kroppen din får utnyttet det i enda større grad om du spiser det sammen med litt fett – som for eksempel to egg 😉

  • Brokkoli

brokkoli-blogg

Brokkoli er rik på vitamin A, C, K, E og folinsyre. I tillegg er det en god kilde til mineralene jern, kalsium og kalium, og inneholder en lang rekke antioksidanter. Jeg spiste den rett og slett rå, da jeg syns det kan funke like fint som den kokte varianten. Og det er mindre stress. Digg.

  • Paprika

Paprika er en undervurdert kilde til C-vitamin! En paprika inneolder faktisk fire ganger mer C-vitamin enn det appelsin gjør. Jeg elsker paprika, og kan fort finne på å kjøpe meg paprika fremfor for eksempel et eple. Eller, egentlig blir det vel ofte ja takk, begge deler.

  • Appelsin

En stor appelsin skal visst dekke dagsbehovet for C-vitamin. Håper og tror jeg fikk i meg ganske mye mer enn som så med denne brunsjen! Smakte godt gjorde den å, noe som ikke er en selvfølge når man spiser appelsin.

  • Ingefær- og chilite

Ingefær

Eller, te og te. Jeg kokte opp en god slump med hakket ingefær sammen med en hel chili, og helte det over i en svær kopp. Det smakte.. sterkt og forebyggende!

Utdrag fra Berit Nordstrand sin nettside. Du kan jo prøve deg på en av de andre drikkene, om ingefærte ikke passer deg :-)
Utdrag fra Berit Nordstrand sin nettside. Du kan jo prøve deg på en av de andre drikkene, om ingefærte ikke passer deg 🙂

Grønnsakssmoothie har jeg for eksempel oppskrift på her. Den er supergod!

Jeg liker å tro at mat kan være medisin, og dette var gårsdagens resept til meg, rett fra kjøleskapet.

I tillegg prøver jeg å drikke sitronvann hver dag, og året rundt tar jeg de skumle pillene du ser over – omega 3, d-vitamin og magnesium. Minn meg på å skrive litt om hvorfor i et senere innlegg 🙂

Om du vil lese litt mer om «mat som medisin» kan du sjekke ut dette innlegget fra Elizabeth Killi, som blant annet er superjenta som holder kostholdsforedrag når vi kjører ShapeUp Bootcamps. For min del får jeg så lyst til å proppe i meg masse grønnsaker når jeg leser slike saker, og jeg håper du får det samme.

I morgen er det duket for #treningstirsdag – en fiks, ferdig Kayla Itsines-økt står på agendaen. Jeg filmet den sammen med Maren i helgen, så dere får film og greier..

P1010633

Sinnsykt gøy med all responsen jeg fikk på gårsdagens innlegg, så jeg tror dette blir veldig bra 🙂

Ha en herlig mandag babes.

Kilder: NHI.no og beritnordstrand.no. 

 

Flere
Artikler