Den thaiinspirerte kyllinggryta som lager seg sjæl

Dagens #matmandag er inspirert av Linda Stuhaug. Asså, den dama er genial?! Alle oppskriftene hennes (ihvertfall de tre jeg har testet, hehe) er geniale, enkle, sunne og smarte – just the way I like it. Linda er kongen, og jeg deler gladelig hennes superoppskrifter!

Spesielt når det er så enkelt og digg som denne her – kyllingformen lager seg selv, smaker kruttsterkt og kickstarter selv den seigeste mandag.

Til en middag for 2 personer er dette er hva du trenger å handle inn… 

  • 2 rødløk
  • Brokkoli (jeg brukte et halvt hode)
  • 1 purreløk
  • 300 gram kyllingfilet
  • 1 boks yoghurt naturell

image

  • 1 boks kokosmelk
  • En spiseskje red curry paste (fåes der hvor div indisk mat står i matbutikken)
  • 2 teskjeer karrikrydder
  • 1 teskje hvitløkskrydder
  • 1 chili
  • Salt og pepper
  • Hvitløksbaguette (ikke noe must, og kanskje ikke en optimal karbkilde, men saki, så digg?! Ris er nok like digg, eller uten verken det ene eller det andre, digg det å).

Slik gjør du

  • Sett på ovnen på 180 grader.
  • Hell kokosmelken oppi en kjele, og tilsett 1 spiseskje red curry paste, 2 teskjeer karrikrydder, 2 teskjeer hvitløkskrydder. Jeg gav dette en kjapt oppkok, før jeg tilsatte nesten en hel boks yoghurt naturell (hvor mye du bruker avhenger av hvor mild du ønsker sausen, så se det an litt selv).

image7

Krydderet du trenger for å lage sausen.

  • Hakk opp alle grønnsakene og kyllingfileten, og legg alt sammen sammen i en ildfast form.
  • Hell sausen over grønnsakene og kyllingen i den ildfaste formen.

image8

Slik ser moroa ut før den går i ovnen – NAM!

  • Sett formen inn i ovnen, og la stå i cirka 25 minutter. Jeg bruker å sjekke den litt sånn i ny og ne.

image11

Jeg valgte å servere peanøtter ved siden av, så kunne man drysse over som man ville. Dette var SÅ utrolig digg, og ikke minst spicy som bare det – om du ønsker det litt mindre friskt kan du enkelt droppe chilien og ta litt mindre curry paste. Det beste med denne retten er at den nærmest lager seg selv, og du kan styre med andre ting mens den ferdiggjør seg i ovnen.

Kos dere, mine venner – dette er den perfekte mandagsmiddagen! Sunt, smart og spicy 🙂 

 

 

 

 

Flere
Artikler