Slik spiser jeg meg opp til mitt første skirenn.. noensinne.

Som jeg skrev i går, denne uka gjelder det å forberede meg best mulig på søndagens skirenn. Da skrev jeg om treningsuken min, og i dag er det kostholdet som står for tur. Målet mitt er altså å prestere best mulig (gitt min langrennsform og teknikk altså) innenfor de betingelsene som gjelder. Så jeg spurte skidronning Melina – hvordan spiser jeg uken før jeg skal prestere? 

Før rennet skal jeg… 

– Spis som vanlig! I løpet av uken bør du ha fokus på å refylle glykogenlagrene og gjennomprette væskebalansen etter hver treningsøkt. Dette er viktig for restitusjonsprosessen, og for at du skal bygge overskudd til renndagen. Dette er ikke uken for lavt energiinntak. Å sørge for fulle glykogenlager er ensbetydende med å innta karbohydrater.

PicMonkey Collage3

Spise som vanlig, da blir det forhåpentligvis no´søtpoteter, kylling, grønnsaker, bønnebrownies og smiil, hehe. 

– I dagene før rennet, og spesielt dagen før dagen, må du for all del ikke prøve noe nytt i mat- eller drikkeveien. Hold deg til produkter magen din er godt kjent med så det ikke blir noe krøll. Når du i tillegg er nervøs på konkuransedagen kan kroppen oppføre seg litt annerledes, og det er ikke så lett å kontrollere, så det gjelder å skape kontroll der man kan.

Okei, check, check, check. Jeg spiser som vanlig jeg, med fokus på noe mer karbohydrater.

PicMonkey Collage

Rett og slett proteiner, karbs og litt fett til hvert måltid. God, gammeldags tallerkenmodell.

PicMonkey Collage2

Underveis i det cirka fem mils langs rennet skal jeg…

– Skal du innta sportsernæring underveis i rennet må du har trent på dette på trening. Det aller beste er å trene på å innta næring på økter som er litt tøffe, da kroppen kan reagere annerledes på sportsbarer og drikke når du er sliten kontra på de rolige langturen. Og så trener du faktisk på å praktisk sett få det inn i kroppen, det er ikke bare bare det heller når man puster og jobber på.

image

Kanskje ta meg en liten snack når jeg står og puster og peser sånn som det heer? Muligens jeg heller i meg no sukkerlake (aka. energidrikk) underveis i løpet altså, skal visst stå endel sånne drikkestasjoner underveis i løypa. Men i utgangspunktet har jeg planer om å gjennomføre uten å innta no`ekstra greier underveis – det får bli mitt hemmelige våpen til neste år 😉 

En stor takk til Melina, som var så snill og tok seg tid til å svare meg på mine spørsmål rundt både trening og kosthold. Når jeg går i mål på søndag skal jeg gå over mållinja for oss begge, hehe.

Okai dere.. fire dager til start!

Flere
Artikler