På tide å forvandle denne fyren fra «tjukkas til kjekkas»

God fredag! For min del tilbringes den ved kjøkkenbordet, med en stoor kopp kaffe og en gjeng med speilegg i magen. Fordi jeg har verdens beste arbeidsplass fikk jeg lov til å ha hjemmekontor i dag, og det er grunnen til at jeg as we speak sitter her og jobber effektivt  joggisen med sola inn gjennom vinduet 😉

Så jeg ville poppe innom og si hei, og samtidig fortelle om et litt artig prosjekt jeg har fått lov til å ta del i på jobben. Stephan Kjerstad, som står bak denne bloggen, har nemlig planer om å gå fra «tjukkas til kjekkas» dette halvåret, der det o-store målet er Sentrumsløpet 23. april (ganske kort tid til, når jeg tenker meg om, hehe).

Filmet dette etter gårsdagens økt – tydelig hvem som er mest gira på dette tidspunktet, hehe. Men bare vent Stephan, gi meg noen uker, så er treningsgleden planta for godt!

Skjermbilde 2016-02-05 kl. 10.01.40

Hele moroa filmes underveis, og skal bli en nettserie på Sporten.com.

Jeg har fått lov til å bidra på treningsfronten! Vi trener sammen to ganger i uka, og har allerede hatt to fantastiske økter sammen på Christiania Hotel i Oslo Sentrum.

image

I tillegg blir han fulgt opp på kosthold av Jorun Sundgot Borgen, og skal i løpet av våren få være med på MYE moro. Som i fysisk aktivitet-moro, that is 😉

image

That`s rigt, Stephan! Mottoet vårt det, når vi pumper jern på trening, hehe. 

Stephan er pokerspiller, og har levd et liv bestående av sene kvelder (vi snakker å gå å legge seg i åtte-draget på morgenen på de verste dagene), seene morgener, raske løsninger på kjøkkenet og mer eller mindre stillesittende dager.

That`s about to change!

Målet med prosjektet er å endre livsstilen til Stephan, på en måte som er gjennomførbar for han i lengden. Døgnrytmen og mye av livsstilen er ganske satt, men det betyr ikke at man må pimpe øl og spise grændis til frokost av den grunn (ikke at han gjør det altså, det tok jeg fra mitt eget, oppfinnsomme hode).

For du gjør vel ikke det Stephan?

image

De første fire til seks ukene på trening vil handle om å lære seg et godt bevegelsesmønster, kroppskontroll og få bedre bevegelighet og dermed teknikk i de ulike styrkeøvelsene. Samtidig ønsker vi en vektnedgang, så det å få inn så mye bevegelse som mulig på de femti minuttene vi har sammen er viktig. Det blir en god del effektiv sirkeltrening 😉

I tillegg skal han trene en gang i uken på egenhånd, og øke hverdagsaktiviteten – hjemmeleksa er minst 10 000 skritt per dag, som kan være ganse utfordrende å få til når man er vant til å tilbringe store deler av tiden sin i senga, i sofaen eller ved pokerbordet.

Vi er et godt team som ønsker å sikre Stephan sin fremgang, og det blir spennende å se om han «owns up to the challenge» og leverer det han kan av innsats, guts og stå på-vilje. Jeg heier på han!

En ting er ihvertfall sikkert – vi sees ved startlinja på Sentrumsløpet i slutten av april 😉 

Nå er det deilig Playblogg-jobbing på agendaen, før jeg skal på tenning av OL-fakkelen i Drammen by og tacokveld med fine folk i kveld. Perfekt start på helgen! I ettermiddag kommer et siste innlegg jeg har fått lov til å lage sammen med Skyr – oppskriften på noe smart, sunt og suuuperdigg!

Ha en herlig fredag!

 

 

Flere
Artikler