Følelsene dine.. hvorfor skal du bry deg?

Deler av kurset som omtales i dette innlegget er sponset

Ja, hvorfor skal du egentlig det? Kjennes det ut som om disse følelsene våre egentlig ikke er så mye mer enn vage, og til tider irriterende, vibber i kroppen som ikke gjør stort annet enn å forvirre oss?

funny-spock-has-no-feelings

Hvis du nikker på hodet nå.. så er det helt ok.

Jeg tror de fleste har kjent det slik på et eller annet tidspunkt, inkludert meg selv. Det er vanskelig å vite hvorfor og hvordan man skal bry seg om følelsene sine, spesielt når vi vet at det er flere ubehagelige følelser enn gode. Vit at akkurat det ikke er noe du innbiller deg forresten – det er et faktum at kroppen opererer med flere dårlige følelser, enn gode. Det er en del av overbeskyttelsesmekanismen vår, et ledd i prosessen med å beskytte oss mot fare. Så der du kanskje tror at du er et følelsesmessig vrak til tider, fullstendig fokusert på det negative her i livet.. you are not alone!

image

Her går vi igjennom teknikken «trafikklyset» på kurset i dag, som er en av teknikkene vi lærte for å lære kundene våre å kontrollere og tyde følelser.

image

På kurset i går er jeg ganske sikker på at det gikk det opp et lys for oss alle når vi hadde en forelesning om følelser, og hvordan vi som mentale trener kan hjelpe andre til å bli bedre på å tyde følelsene sine, og leve med de,  ikke mot de.

Jeg tror vi alle har kjent på det ubehaget som sprer seg i kroppen når det er noe som rett og slett er litt.. galt? Uten at vi vet helt hva. Det kan være en klump i magen når vi kjenner oss stresset, dårlig samvittighet når vi «spiser noe vi ikke burde», sinne mot noen vi er glade i, eller angst når vi skal eksponere oss selv foran andre. «Et hav av følelser» herjer i kroppen. Min erfaring, også tidvis med meg selv, er at vi i disse situasjonene ofte prøver å gjøre alt vi kan for å dysse ned disse følelsene. Vi gjør alt vi kan i vår makt for å kjempe imot og late som den ikke er der, fremfor å kjenne, lytte og respektere.

image

Dypt konsentrert gjeng fra forelesningen i dag, hehe. 

image

Med respektere mener jeg noe sånt som å.. erkjenne også de dårlige og litt skumle følelsene, like fullt ut som du erkjenner de positive. For når vi vet at følelser er kroppen og sinnet vårt som forteller oss noe om hva vi trenger.. er det ikke da trist å tenke på hvor mye tid og krefter vi kan finne på å bruke på å.. ikke lytte?

qitem

Målet må være å bli god på å konkretisere og lære av egne følelser. På kurset i dag lærte vi noen ekstremt nyttige teknikker som kan brukes for å gjøre nettopp dette. Målet er å lære seg å lytte til følelsene sine, og prøve å bli nok kjent med seg selv til å vite hvorfor du har den følelsen du har. Den kommer jo ikke ut av ingenting? Og jo før du blir kjent med den, får ufarliggjort den og forstått årsaken, jo raskere kan du lære av den, bli mindre skremt av den, og i beste fall gå løs på den årsaken som får deg til å føle deg dårlig i utgangspunktet.

Vi så på denne lille snutten om følelser på kurset i dag. Den enkleste, søteste filmen om nettopp.. følelser 🙂 

 

Nå skal jeg grave meg ned i sofaen med litt pensum, før jeg har planer om å være superfitforfight til i morgen! Da skal vi nemlig ha The Mental Challenge, som er en fysisk og psykisk test. Vi vet ingenting om hva som skal skje, utover at vi skulle sørge for å være kledd i sporty tøy, løpesko, være uthvilte, opplagte og innstilte på å utfordre oss selv. The Mental Challenge var en del av level 1 også, men da gjennomførte man som et team. Denne gangen står man på egne bein, noe jeg kjenner jeg gleder meg til – på tide å sjekke om dette topplokket er i form når det gjelder!

IMG_1551

Litt nervøs er jeg jo også, en negativ følelse som jeg selvfølgelig erkjenner og respekterer 😉 Men jeg veit hvor den kommer fra, og har ingen planer om å la den begrense meg i morgen.. Cecilie og resten av RAW-gjengen.. BRING IT!

Som dere vet er deler av dette kurset sponset av RAW, nettopp for at jeg skal dele mine erfaringer med alle dere som snuser på mental utvikling. Vit at du kan lese mer om sertifiseringen, både level 1 og 2, på RAW sine nettsider. Dere kan også fyre løs her i kommentarfeltet om det er noe dere lurer på – ingen spørsmål er for dumme!

Prates i morgen, gjengen 😀

Flere
Artikler