3 øvelser du bør varme opp med før løping

Innlegget inneholder #reklame ism. Hendrix Hair Drammen, og jeg nevner at jeg skal på et event med Polar og G-sport

Når jeg og Christina var på God Morgen Norge for en stund tilbake viste vi blant annet frem tre driller som er smarte å bruke før du skal løpe.

Christina har jo hovedsakelig brukt disse før hun skal løpe raskt og kort, som er hennes ekspertise, men jeg opplever at de er supergode også før litt lengre turer. De bidrar til å varme opp kroppen, altså generell oppvarming, og i tillegg hjelper de deg til å sette fokus på den rette muskulaturen og god teknikk når du skal løpe.

1. Gående høye kneløft

Fokuser på å trekke kneet høyt opp, og kjenn at du aktiviserer hofteleddsbøyeren. Videre er målet å ikke ha hælen nedi, men heller prøve å stive av ankelen og jobbe med leggmuskulaturen for å være lett over bakken. Hold hoftene stolte og trekk hjertet opp og frem.

2. Halve kneløft med tempo

Fokuser på å ha sterke armer, samtidig som du beholder det samme spennet i ankel og legger. Tenk at du skal trippe fremover i form av høye kneløft, samtidig som du beholder stolte hofter og et stolt bryst.

3. Spark bak

Jeg syns dette er den vanskeligste av de tre? Fokuser på å sparke bak med beina, og kjenn at du aktiviserer bakside lår. Samtidig beholder du de stolte hoftene, og jobber aktivt med armene fremover. Her kjenner man også at kjernemuskulaturen får kjørt seg, da det blir mye armer og bein?

Jobb med de tre øvelsene over en lengde på 20-40 meter, og gjenta 2-3 ganger på hver øvelse. Målet er å varme opp og forberede deg til selve økten, ikke å slite deg ut med de første øvelsene ?

#tbt til en særdeles hyggelig innspillingsdag hos God Morgen Norge. Du kan sjekke ut klippet her.

Apropo løping – i ettermiddag skal jeg på et event med Polar, på G-sport i Storgata – det gledes!

Moroa er fullbooket, så jeg håper jeg treffer noen av dere der! I skrivende stund sitter jeg hos den faste frisøren min, Hendrix Hair Drammen, og fikser litt på sommerfjonene mine. Herre jemini, det blir deilig! Som alltid er det spennende å ta av extensionsfestene og sjekke om håret fortsetter å sunnifisere seg – det gjør det – pjof! Som nevnt tidligere gjør litt extensions det lettere for meg å ikke rette håret så mye som jeg ellers ville gjort, og det gir meg den lille tykkelsen jeg trenger for å ha det bedre med egne fjoner. Og så lenge jeg kan fortsette på reisen min mot sunnere hår, så er alt a, ok. Jeg kan anbefale Hendrix Hair i Drammen på det vaaarmeste? Hvis du nevner at du leser bloggen min når du booker time så får du 10% rabatt forresten – go nuts!

Håper du har en nyydelig tirsdag. Åh, må ikke glemme det – tusen takk for all den gode responsen på gårsdagens innlegg. Det er godt å vite at vi er flere om det?

Flere
Artikler