4 alternativer til knebøy med stang

Håper alt er vel ❤️ Dagen i går løp i vei, fra det ene til det andre – PT-timer, så foredrag, så egentrening, så SOMA MOVE, så heng med venninner – herlig dag!

Men hei, knebøy! Det finnes SÅ mange andre alternativer enn den klassiske varianten med stang, og i praksis er det sånn at ikke alle kropper passer superbra til nettopp den – vit at du kan velge mellom mange andre varianter – her er fire av de ❤️

Foto: Rasmus Kongsøre

Knebøy med stang

Dette er en utfordrende øvelse for mange, selv om det også er en av de mest grunnleggende bevegelsene kroppen vår kan gjøre. Nettopp derfor er den så viktig, men vit at det finnes mange andre alternativer enn kun den klassiske knebøyen med stang på ryggen.

Sjekk også ut disse innleggene..

Knebøy med slynge – se video her

En meget enkel variant av knebøy, som er super å bruke når du skal venne deg til bevegelsen. Mange er ikke vant med å sette seg såpass dypt ned, og det kan være betryggende å bruke slynga som støtte.

Goblet squat – se video her

Her bruker du enkelt og greit en kettlebell eller hantel og holden den foran kroppen, fremfor en stang på ryggen. Du belaster ryggen mindre når du gjør knebøyen, og ved å holde vekten foran kroppen er det også enklere å holde seg oppreist når du gjør bevegelsen. Dermed er det lettere å ha en god teknikk, og dermed få optimalt utbytte. Denne kjennes saki så godt i rumpa om du gjør den riktig.

Dette er den første knebøyvarianten du møter i bokas første styrkeprogram, som jeg vet mange av dere er i gang med allerede <3

Knebøy til boks – se video her

Boksen kan i teorien ha to funksjoner – enten «bare» som en dybdemåler, der du velger en høyde som er lav nok til at du kan sjekke at du går dypt nok ned på hver rep. Men den kan også gjøre det lettere å klare å skyve hofta bakover på rett vis, og i noen tilfeller også klare å være mer hoftedominant i bevegelsen, altså bruke rumpe og bakside i større grad når du gjør bevegelsen. Dette er fordi du ved å ha boksen bak deg nesten automatisk tenker at du skal sette deg ned, fremfor å kun gå rett ned, som man gjør i en vanlig knebøy. Videre kan man velge å ha et stopp å boksen, dvs at man faktisk setter seg ned, som setter større krav til eksplosiviteten, spesielt i baksiden, på vei opp igjen. Unngå å falle frem – skyt deg rett opp.

Beinpress – se video her

Beinøvelse i apparat, og selv om det optimale er å kunne bevege seg fritt er denne absolutt et greit alternativ om man ikke er kjent med knebøy-øvelsen.

Les også..

Snakket med en kunde tidligere i dag om hvordan vi begge har et elsk, hat-forhold til knebøy, hehe.

Vel, min erfaring er ihvertfall at det blir bedre av å gjøre det mye! Så gi deg selv en uke eller to til å teste ut disse ulike variantene, og gå for den du syns kjennes best ut. Da har du gode forutsetninger for å også ha fremgang i nettopp den øvelsen?

Nå sitter jeg på Comfort Hotel Børsparken og jobber – har hatt noen PT-kunder, og skal runde av dagen med en siste.

Deretter bærer det hjemover, intervalltrening i kjelleren står på agendaen, før det blir indisk med mannen. Halleluja! Håper du har hatt en fin torsdag, at jeg vekket litt knebøy-glede i deg, og at generelt har det bra i livet – det fortjener du?

God torsdag?

 

 

 

 

 

Flere
Artikler