Noe av det viktigste du gjør for å oppnå treningsmålene dine – og slik gjør du det

Inneholder reklame for egen bok

For noen dager siden skrev jeg et innlegg om hvordan den første øvelsen i boken min, å kjenne sin treningsidentitet, hjelper meg til å finne ut hvilke mål jeg har lyst til å oppnå hvert halvår.

Målet med målene (hehe) er at de skal gjøre meg gira og gi meg lyst til å legge ned innsats på trening. I mine øyne er det langt mer givende enn å bare «trene for å trene» – selv om det er fint det, å?

Neste steg er å sette konkrete mål, som jeg begynte på i forrige innlegg. De bygger alle bygger på treningsidentiteten jeg ønsker å oppnå,og er som følger..

Dette er altså resultatmålene mine, og som alltid skal følges av et sett med handlingsmål.

Det er her «magien» skjer, i og med at det er de konkrete handlingene som faktisk tar deg nærmere et mål.

Alle kan sitte hjemme og rable i skriveboken sin (selv om du allerede da har kommet ganske så mye lengre enn andre), men det er når du begynner å gjøre ord til handling at vi virkelig begynner å snakke. Så, med utgangspunkt i resultatmålene mine, her er mine handlingsmål dette halvåret, som forteller meg hva jeg skal gjøre for å oppnå resultatmålene mine.

90 kilo i knebøy innen påske.

  • Trene knebøy 3 ganger i uken.

15 chins innen påske.

  • Gjøre en variant av chins eller pull ups hver eneste dag.

10 pull ups innen påske.

  • Gjøre en variant av chins eller pull ups hver eneste dag.

Gjennomføre skirennet Hauern. 

  • Trene intervaller én gang i uken, på enten mølle eller romaskin.
  • Ha minst én langkjøring i uken, dvs løping eller roing i 40-45 min i ok tempo.

Klare 5 kipping handstand push ups. 

  • Stå på hodet hver dag.
  • Spesifikk trening på øvelsen tre ganger i uken.

Ha en fullstendig hviledag én gang i uken. 

  • Planlegge inn én hviledag ved ukesstart.

.. and there you have it.

Ikke akkurat hjernekirurgi, men som du kanskje ser gjør det hele min treningshverdag mye mer logisk. Jeg vet hvorfor jeg gjør det jeg gjør, og blir motivert av følelsen av at hver økt tar meg nærmere noe jeg ønsker å oppnå, både i form av konkrete mål, men også hvem jeg ønsker å være.

I boken min skriver jeg mer om både treningsidentitet og målsettinger, samt hvordan du kan gjøre det i praksis.

Dette er ikke en prosess med to streker under svaret, da det viktigste med prosessen er at du selv kjenner at den gir deg lyst til å jobbe mot noe. Videre må det være rom for feiling, justering og evaluering underveis, slik at du ikke kjenner deg låst til en plan som plutselig ikke går overens med din hverdag. Det er jo også en evne i seg selv, å kunne justere planen sin uten å føle at man mislykkes. Ting går sjeldent helt etter planen, så det må man lære seg?

Bildene over er knipset av Jørgen Rypaas?

Min erfaring, både med meg selv og kunder, er at man i større grad opplever denne lysten, motivasjonen og driven når man vet hvorfor man gjør det man gjør. 

Og du.. det er ikke sånn at verden går under om jeg ikke klarer 90 kilo i knebøy, 10 pull ups eller handstand push ups – resultatmålet er i mine øyne et viktig verktøy for å motivere meg til å gjøre jobben, men samtidig minner jeg meg selv på at jeg aldri kan kontollere utfallet 100%. Nettopp derfor er handlingsmålene så viktige, fordi de gjør det lettere for meg å vise meg selv at jeg gjør det som er innenfor min kontroll. Okei, så kanskje jeg ikke oppnår resultatmålet på akkurat den datoen jeg skulle da – men gudene skal vite at jeg er langt nærmere enn om jeg aldri hadde begynt på prosessen i det hele tatt.

Så, håper dere blir motiverte til å ta litt kontroll på deres egen treningsreise – det er verktøy som dette jeg mener må til for å bli sin egen PT, fordi det gir mat til den muskelen som sørger for riktige valg over tid; topplokket.

Spør hvis dere lurer på noe – mer informasjon om både øvelsene og temaet i sin helhet finner dere i boken min – den kan kjøpes her ?

 

Flere
Artikler