Helt ærlig om Vixen Blog Awards

Noen har spurt meg hvorfor jeg ikke var på Vixen i går, og hvorfor jeg ikke har nevnt noe som helst om det i mine kanaler – Treningspodden var jo faktisk nominert i første runde, noe som selvfølgelig var kjempehyggelig!

Men samtidig.. 

Jeg engasjerte meg litt mer i Vixen i fjor, da jeg som profil var nominert i første runde. Jeg kom ikke videre, og ble, for å være ærlig, ganske skuffet, noe jeg igjen ble overrasket over at jeg ble – hvis det gir mening?? Jeg har alltid prøvd å unngå å følge med på eksakt hvor mange som leser bloggen min, hvem som tryller unfollow på Instagram, hvilke Instastories som går bra osv, noe som egentlig er litt dumt – er jo smart å vite hva man burde gjøre mer og mindre av. Samtidig, når jeg i perioder har fulgt med på det merker jeg at jeg så fort mister fokus på meg, mine verdier og det jeg vil ha frem, til fordel for hva andre liker, engasjerer seg i, deler og digger. 

Noen vil kanskje mene at det å lage innhold som andre liker er selve definisjonen på «en influencer», og jeg er enig, men i mine øyne er ikke det innholdet en dritt verdt om det ikke kommer fra hjerterota til den som sitter bak tastaturet. Derfor føler jeg selv at jeg «synker litt» i egne øyne om jeg flytter fokus over på hva andre vil skrive, og ikke det jeg selv mener er viktig, riktig og bra innhold. Jeg vil ikke alltid gi folk innholdet de vil ha, men heller (og ganske ofte) det innholdet jeg mener folk burde ha, og trenger.. ikke alltid optimalt, spesielt ikke sånn rekkevidde-messig – men jeg liker å tenke at det er til folkehelsens beste ?❤️

Jeg elsker jobbhverdagen min, dere som følger meg, prosessen med boken min, samarbeidspartnere, kollegaer.. rosablogglivet er prima, og vel så det. Høres kanskje litt corny ut, men jeg opplever en slags indre ro fordi jeg lykkes på mine egne premisser, og selv om jeg ikke når ut til hele Norge, så vet jeg, og får bekreftet hver eneste dag, at jeg når ut til de menneskene som deler, eller ønsker å dele, mange av de samme verdiene som meg. Det gjør meg både glad, motivert, inspirert, stolt og.. trygg.

Trygg i jobben jeg gjør! 

Den tryggheten merket jeg ble dratt litt i fjor, når jeg engasjerte meg i Vixen, og plutselig var jeg en del av en slags populæritetskonkurranse der jeg kjente til typ.. 10% av spillereglene. Ikke fordi Vixen gjør noe galt, jeg vet helt ærlig ikke helt hvordan den prosessen funker, men bare fordi.. plutselig ble fokuset på å bli likt av mange, fremfor å bli likt av de som liker det jeg gjør.

Okei – her er faren for å skrive seg bort ganske så stor, og det tror jeg jeg allerede har gjort? På tide å runde av.

Dette er ihvertfall grunnen til at jeg droppet Vixen og hele den sulamitten i år, men samtidig hyller og heier på de fine folka som vant. En ekstra shout out til Jørgine er på sin plass, både fordi hun har satt folkehelse på agendaen til de grader i år, men også fordi hun er så.. ekte. Hel ved, gode verdier, grepa dame som i mine øyne runder rollen sin mer og mer (og hun fikk en kid i år, for pokker?) – hun er rett og slett skikkelig god på å være seg sjæl, også i sosiale medier – det inspirerer! Så jeg mener på ingen møte at man ikke kan ha gode verdier og nå ut til mange, det ser man jo på mange av de kvalitetsprofilene som både var nominert og vant i år. Men jeg tror ikke man kan fake det – å være poppis, vinne priser og være i søkelyset er noe som må finne deg, for den gode jobben man gjør – ikke omvendt. Og derfor tok jeg en chillpill etter fjorårets Vixen og tenkte at jeg lar den skuta være – frem til jeg eventuelt blir headhuntet av naturlige årsaker ?? 

Jeg ble jo forøvrig ikke nominert i år, så det å stå over har vært en enkel jobb, haha. Kunne vært med på festen da, og hadde det ikke vært for jobboppdrag i dag tidlig skal du ikke se bort ifra at jeg hadde tatt på meg pen(jogge)skoa og troppet opp? Det hele er jo litt av et show! 

Runder av med en shout out til alle som vant, alle som var nominerte, men også oss som ikke var nominerte – sist, men ikke minst til deg som leser dette akkurat nå – uten deg hadde vi ikke hatt noe Vixen å snakke om engang?❤️ Håper du lar dette innlegget inspirere deg til å være deg selv på veien mot et mål, alle andre er opptatt, og at den viktigste bekreftelsen for jobben du gjør og den du er, både på jobb og ellers, kommer fra deg selv. 

God helg❤️

Flere
Artikler