4 dumme spørsmål til en flink frisør

Inneholder reklame i samarbeid med Hendrix Hair Drammen

I dag var jeg hos min faste frisør, nok en gang, og som alltid når jeg sitter i enten frisørstolen, tannlegestolen eller hos legen sjæl, så stiller jeg så mange spørsmål som jeg bare kan. Derfor digger jeg også folk som forteller om jobben de gjør mens de gjør den, så jeg likesågodt lærer noe mens jeg sitter der, hehe.

Derav misliker jeg også tause tannleger – fins det noe mer noia liksom?

Anyhoow – i dag gjorde jeg likesågodt spørsmålene mine til Anita til et blogginnlegg, som jeg håper vi alle kan dra nytte av. Noe av det vet dere forhåpentligvis fra før (I didn´t), så isåfall får du en påminner om det som er viktig for å holde håret sunt og friskt (utover kosthold og trening, seeelvfølgelig, hehe). Fyr gjerne løs med andre spørsmål dere lurer på, så kan jeg spørre Anita om de å, jeg?

  • Sliter det på håret å trene mye? Du vet.. svetting, vasking/ikke vasking, tørking osv. 

– Selve treningen og svettingen har ingen påvirkning. Type strikk man bruker kan derimot påvirke, da man som treningsjente ofte er avhengig av å få bort håret når man trener, men utover det har slitt hår ingenting med selve treningen å gjøre. Grunnen kan nok heller være at man vasker og føner håret ofta, da gjerne med feil produkter. Friksjon, varme og rensende produkter er de største «syndebukkene», i tillegg til at man ved å vaske hodebunnen ofte med veldig rensende produkter automatisk provoserer frem mer talgproduksjon, som igjen gjør håret mer fett.

Slik jeg forsto det på Anita er veldig rensende produkter, som ikke pleier, gjerne butikkshampoer og andre produkter man får tak i dagligvarebutikken til en veldig billig penge. Du veit.. sånne som vi ofte har liggende i gymbagen, i småflasker, på treningssentere osv. 

  • Er det ekkelt å ikke vaske håret etter at man har trent, syns du?

(Spør for en venn…….)

– Det er individuelt, og mest avhengig av hva man føler selv. Noen svetter mer, noen svetter mindre, og det vil jo også bestemme om man må dusje håret etter trening eller ei. Å «føne bort» svetten og toppe det med tørrshampoo er en slags quick fix, og til en viss grad sparer det noe håret noe, men det kan være like bra for håret å vaske med gode produkter – når du allikevel skal føne det.

Da kan man kanskje konkludere med kondisjon = dusj og styrke = tørrshampoo? Haha?

  • Hvorfor burde de fleste unngå «billigprodukter», også når det bare er snakk om en «kjapp dusj i farta»?

– De billigere produktene er ofte veldig rensende, og ikke pleiende. Om man legger sammen alle de gangene man ta seg en «kjapp dusj» på gymmen med den tilfeldige shampoflaska så blir det ganske mange ganger tilsammen, og du kan ende opp med å tørke ut håret unødvendig mye. I tillegg trenger hodebunnen gjerne ekstra fukt nå på vinteren, noe man får med gode, pleiende produkter, og ikke av de med hovedsakelig en rensende effekt, slik ofte billigprodukter har.

Altså, ingen dauer av å ta en hårvask med First Price-shampoen innimellom vil jeg tro.. men det er altså ikke hensiktsmessig da, om målet er å hjelpe håret til å holde seg så sterkt og sunt som mulig. 

  • Hvordan har det seg at noen bare lang, fantastisk, dritfint hår, uten å gjøre noe verken med eller for det?

– Det er gener og hårkvaliteten man er født med. Dessverre. Det er grunnen til at noen har Rapunzel-hår uten å løfte en finger, noen ganger det motsatte til og med (dårlige produkter, dårlige vaner, mye varmebehandling osv), mens andre må bruke mer tid, krefter og penger for å gjøre det beste ut av sitt utgangspunkt. Vi i norden har ofte tynnere, finere hårstrå som krever mer.

Dette visste jeg egentlig svaret på altså.. men jeg føler meg alltid bedre når jeg får høre det fra en fagperson, haha. 

Håper du fikk noe ut av dette innlegget!

Jeg anbefaler Hendrix Hair i Drammen så varmt at jeg vet ikke hvor jeg skal gjøre av meg, som jo også er grunnen til at jeg samarbeider med de. Under ser du før, etter-bilde av håret mitt det siste året, der bildet til venstre er første gangen jeg kom til Hendrix for drøye seks måneder siden, og bildet til høyre ble knipset i salongen i dag.

Altså, håret mitt vil aldri bli langt, sterkt Rapunzel-hår. Men Endelig har det vokst. Det har ikke skjedd, typ.. så lenge jeg kan huske. 

Og for første gang på lenge hadde jeg ikke angst når jeg var hos frisøren og så resultatet når jeg tok ut extensions, haha. God følelse, og fy søren, så godt å se at «innsatsen» man legger ned (hyppigere kuring, bedre produkter, mindre varmebehandling, lufttørking, varmebeskyttelse osv) gir resultater. For det er jo ikke noe hokus pokus, sånn egentlig, om man «bare» velger å gjøre det som trengs. Litt som med trening egentlig – med god veiledning og hjelp over tid, samt innsats og tålmodighet fra undetegnede over tid, ja, så får man fremgang.

I like!

Og dette var det ferdige resultatet – superfornøyd! Og jeppsi peppsi, jeg bruker fortsatt noen extensions-remser i disse fjonene, men i januar tror jeg søren meg jeg skal ta meg en pause. Hello, natural hair! Hvis du kunne tenke deg å ta turen innom Hendrix Hair i Drammen, også før jul, så er det bare å ta kontakt. Si at du leser bloggen min, så får du 10% på behandlingen din.

God onsdag, fininger. Med både middag og lussekatter i magen er det på tide å finne sofaen. TUUUSEN TAKK for at du sjekker innom her?

Flere
Artikler