Fire verktøy til de dagene du mangler motivasjon til å trene

… Men vet du burde.

Jeg skal være ærlig.. etter helgens festligheter (les; en god del rødvin og kakefest x 3 på lørdan´, pizza og stabilt sideleie hele søndagen) hadde jeg tidenes blåmandag i går. Kjenner du følelsen? Man er blottet for både energi og inspirasjon, og man er liksom.. følelsesmessig blank, som jeg (og kjæresten) kaller det. Ikke så mye passion mellom oss i går da, for å si det sånn. Han spilte Angry Birds, jeg knøla med publisering av Treningspodden, og begge så på Farmen med et halvt øye – ganske komisk.

_mg_1031-picmeg1

Dette er typiske dager man kunne ønske man var like frisk og opplagt som på bildet over her, men i realiteten er man like gåen som på bildet under her. Man har bare lyst til å gjemme seg bort under en svær jakke og en hette på hodet. Men så kommer man på at man har en blogg, og at det mest sannsynlig er flere som har det, eller har hatt det akkurat likedan. At man har lyst til å blogge om det, og at det er #treningstirsdag dagen etter – perfekt!

Og at man derfor, for the sake of the cause, må knipse ei´ litta selife.

oy

Anyhoow – trening på slike dager er jo en ironisk konflikt. Kropp og tanker stritter imot, men samtidig vet jeg at det er en av de få tingene som i de fleste tilfeller får meg til å føle meg bedre. Vil tro noen av dere kjenner dere igjen? Enten det er fordi man har tidenes blåmandag, som meg selv i går, man har PMS-tendenser, som jeg skriver om HER, eller bare at man.. er lite keen, retten og sletten. Her er de fire tankeverktøyene jeg liker å bruke, som jeg tror veldig mange av dere også kan få bruk for på labre dager. Kanskje noen av dere bruker de allerede også?

Here it goes…

  • Hva får meg til å føle meg best på langsikt? Ofte styres valgene våre av kortsiktige behov, hva som kjennes best der og da, mens det som egentlig er givende for oss, og som får oss til å føle oss bra, er de valgene som gjør oss.. tja, litt stolte over oss selv? Det er nemlig de valgene som får oss til å føle oss bra på litt lengre sikt. Derfor prøver jeg å se meg selv utenifra, med et noe større tidsperspektiv enn typ.. 10 minutter. Så, spør deg selv; hva får meg til å føle meg best om noen timer, dager og uker?
  • Hvordan kan jeg gjøre meg selv stolt nå? Tilbake til valget som skal tas. Trene eller ikke trene. De dagene jeg kjenner at kroppen virkelig ikke kan bevege seg i noe mer enn snegletempo, så blir jeg stolt av meg selv når jeg evner å trosse «flink-pike»-syndromet og gi kroppen det den trenger – hvile. Andre dager, når jeg er like ærlig med meg selv, kjenner jeg at latskapen prøver å overstyre det mitt kropp og sinn egentlig trenger. Da blir jeg stolt av meg selv når jeg evner å trosse latskapen og gjøre det som får meg til å føle meg bra. Ikke nødvendigvis der og da, men etter noen timer.. ja!
  • Hvordan kan jeg tilpasse treningen etter dagsformen? Jeg må ingenting. Jeg kan trene akkurat hvordan jeg vil, når jeg vil, hvis jeg vil. Javisst har jeg en treningsplan jeg følger sånn noenlunde, men ofte viker jeg fra den for å gjøre det som er aller viktigst; ha det gøy på trening og få godfølelsen. På de dagene jeg sliter med motivasjonen spør jeg meg selv hva jeg har lyst til å gjøre. «Hva kan få meg til å se frem til og finne glede i en økt nå», spør jeg meg selv. Nyttig informasjon fra meg selv, og treningen jeg gjør blir lagt opp deretter.
  • Hvem har jeg lyst til å være? Jeg er en person som er opptatt av balanse. Balanse for meg innebærer blant annet å kunne ta seg en god fest, men det innebærer også å ta ansvar for meg selv og gjøre de tingene som får meg til å føle meg bra. Jeg vil være en person som har selvdisiplin nok til å gjøre begge deler – ta seg en god fest, og deretter gjøre de tingene som får meg til å føle meg som en friskus. Jeg elsker vanenen og rutinene mine, og vet at jeg har det best når jeg switcher raskt tilbake igjen. Når jeg tenker sånn blir jeg.. rett og slett motivert av mitt eget spørsmål.

Råder deg til å teste disse fire tankeverktøyene de dagene du sliter med motivasjonen! For tro meg, de dagene kommer, og statistisk sett har de fleste av oss minst like mange dårlige og halvgode økter, som superøkter. Ta gjelder det bare å.. get used to ut, og gjøre det man kan for å utøve, nettopp, selvdisiplin.

Ikke fordi du må, men fordi du vil!

_mg_1035 _mg_1037

Så, da gjenstår det vel bare for meg å spørre… skal du trene i dag?


Foto: Rasmus Kongsøre og undetegnede for Det Nye ShapeUp

Location: Gym Ila

Flere
Artikler