Proteinrik grønnsaksmiddag gjort enkelt – fylte paprikaer!

God mandag alle sammen!

Først og fremst – tusen takk for responsen på fredagens innlegg! Tydelig at mange har lyst til å løpe med meg i Oslo. Det gjør meg så glad! Jeg setter målet mitt i dag, og blir vel å blogge om det i morgen eller onsdag. Da kommer det også mer informasjon om løpet – stay tuned!

PicMonkey Collage

Min helg fløy avgårde, med både middagsselskaper og utdrikningslag. Da er det kanskje selvforklarende at også søndagen gikk med til.. restitusjon? Hehe. Det skal sies at jeg tok meg tid og ork til en aldri så liten svettefest på søndag, og jeg var ganske effektiv på hjemmebane også. Klapp på skulderen!

Anyhoow – dagens #matmandag har jeg gledet meg til!

Jeg laget dette i forrige uke, og makan til supergod, superenkel, supersunn oppskrift skal du lete lenge etter. Denne var så mettende at jeg nesten utfordrer deg til å klare å spise opp alt sammen…

redt

Up for the challenge? 😉

SÅ, here it goes. Oppskriften er mer enn nok til to matglade sprekiser.  

Handlelisten er som følger…

  • Paprika (jeg brukte sånne store, men det er nok bedre med de avlange, så gå for de)
  • Gulost
  • Karbonadeig
  • Paprika

red1paprika

  • Masse div, digg krydder
  • Hvitløk
  • Chili
  • Avocado
  • Rødløk

redre

P1010833

  • Søtpotet
  • Brokkoli

Slik gjør du

  • Sett ovnen på cirka 200 grader.
  • Først setter du på to kjeler med vann, en til brokkoli og en til potetene. Deretter hakker du opp søtpotetene (jeg beregner cirka 200 gram per pers) og brokkolien, og slenger de oppi hver sin kjele så fort vannet koker.
  • Deretter steker du karbonadedeigen. Hakk opp chili, rødløk og hvitløk, slik at du kan slenge dette oppi. Når det gjelder krydder pleier jeg å ta det jeg har i kjøleskapet – hvitløkskrydder, litt salt, pepper, oregano og karri er gjengangere.

P1010836

  • Skjær av lokket på paprikaene, og fjern innmaten. Når karbonadedeigen er stekt kan du fylle paprikaene med kjøttet. Osten kan du gjøre som du vil med.. mannen fylte på med ost både i bunnen, midten og på toppen, mens jeg var noe mer sparsom. La ostehjertet bestemme!
  • I mellomtiden må du huske å ta av søtpotetene og brokkolien, så den ikke blir heeelt smushy.

P1010838

  • Når paprikaene er ferdig pimpet opp kan du sette de inn i ovnen, gjerne midt på. De skal stå i cirka 15 minutter, men dette kommer litt an på stekeovnen din også, så følg med underveis.

Og voilà! 

Du har en fiks, ferdig digg middag til to personer. Om du er så heldig å ha flere sprekiser å kokkelere til plusser du bare på antall paprikaer, brokkoli og søtpotet. Og kjøtt da, om du er på giversiden 😉

Bon apetìt!

Flere
Artikkler