5 tips til et bedre liv

For en stund siden kom jeg over denne artikkelen, da en venn av meg på fjesboka delte den. Rådene er fra lege og spesialist i indremedisin og psykologi, Ingvard Wilhelmen, og traff meg rett i hjerterota. Han vet uten tvil hva han snakker om, og når kunnskap toppes med humor og innsikt blir det intet annet enn treffende. Wilhelmsen jobber hovedsakelig med sykdom, men jeg syns allikevel mange av tipsene hans er overførbare til de fleste av oss.

Jeg har valgt ut de fem jeg likte spesielt godt, og som er viktige elementer i min egen hverdag, men sjekk gjerne ut alle de 12 tipsene her. De gjorde dagen min gladere, så kanskje de gjør det for deg å?

Foto: Victoria Nevland

 

  • Det er mye her i livet vi ikke kan gjøre noe med. Men hvordan vi forholder oss til disse tingene, og dermed gjør det beste ut av det, det bestemmer vi selv.

Dette er så sant. Jeg føler livet er en evig trening i det å omstille seg og tenke på en slik måte at man får det best mulig. Både for seg selv, men også de rundt en. Ingen av oss vil kunne leve et liv uten forsinkelser, misforståelser, krangler, ulykker og fiaskoer. Men hvordan vi forholder oss til det, det kan vi bestemme heelt selv. Og det er befriende å tenke på.

  • Du kan, og burde, velge selv hvordan ditt eget selvbilde skal være. Hva alle andre mener får du aldri vite uansett – så det blir som å leve et liv der du jager etter noe du aldri vil finne. 

Lettere sagt enn gjort, men åh, så sant. Dette har jeg selv lært mye om de siste årene, og det startet med kursingen min hos RAW Trening i mental trening. Jeg brukte så mye tid og energi på å bry meg om hva andre mente om meg og valgene mine, samt la meg stresse av hvordan jeg ble oppfattet, både innvendig og utvendig. Nå prøver jeg å gjøre det motsatte (alltid med en dæsj av ydmykhet), og shit man, så mye bedre jeg har fått det.

Og så mye bedre jeg leverer på de arenaene jeg velger!

  • Ta gjerne gleder på forskudd. Hvis de intreffer så er du så heldig å få dobbel glede!

Her har jeg forbedringspotensiale, men jeg prøver virkelig å tenke så mye på det. Jeg vil ha så mye glede som mulig i livet mitt, både ved å sette enda større pris på alt det fine i livet mitt, men også ved å glede meg mer over det som har vært, som er, og som kanskje kommer. Og som Wilhelmsen skriver, hvis det inntreffer er det jo dobbel glede!

  • Ikke stol på tankene dine. Folk tar tankene sine alt for alvorlig. Du kan ikke hindre tankene dine i å komme inn i hodet, men du kan velge hva du gjør med dem. La dem drifte av gårde, eller legg dem i en boks merket Interessante men ubesvarlige spørsmål.  

Denne er så viktig. Vi er ikke tankene våre, uansett hvor mye det føles sånn til tider. Ved å lære mer om hvordan man takler «den indre skravlegåsa» er det også lettere å se ting i perspektiv, skape seg tid, og på den måten tørre å stille spørsmålstegn ved egne tanker, refleksjoner og tolkninger. En ekstremt viktig egenskap å ha, spesielt om man ønsker å bevege seg utenfor trygge rammer.

Du veit.. ut av komfortsonen og sånn. 

  • Du trener akkurat så mye som du selv har lyst til. Hvem kan hindre deg? Kun deg selv. 

Ah.. så sant. Om du vil trene lite er det ditt valg. Om du vil trene mye, så er det ditt valg. Men ingenting gjør meg mer frustrert enn når folk gjemmer seg bak unnskyldninger, eller «forklaringer», som de kaller det. Vi har alle 100% frihet til å gjøre det vi ønsker med den tiden vi har. Alle har 24 timer til rådighet. Vi har alle mulighet til å fylle deler av den tiden med det vi ønsker. Men det begynner med å være ærlig med seg selv.

Noe å ta med seg videre, tenker jeg da? Nå har jeg akkurat spist en deilig tunfisksalat i sofakroken, etter en lang dag på farta. Startet med crossfit 06.30 (filmet økta, så den kommer om ikke lenge), før det bar rett videre til et superspennende møte. Deretter en knallbra workshop på jobben, litt vanlig jobbings på kontoret, før jeg rundet av dagen med timer på Studio Jobbsprek – TRX, stretching og en løpetime sto på agendaen, og fy fasan, så flinke folk var! Jeg blir imponert. Nå er det slaraffenliv, litt sunn dessert og kos med mannen, før en ny dag venter i morgen – da er det blant annet innspilling med God Morgen Norge igje?

Klyp meg i armen, det blir like spennende og moro som alltid. Blogges i morgen, gjengen. 

Flere
Artikler